Het belangrijkste verschil tussen een biologische wijn en een ‘normale wijn’ is het gebruik van biologisch geteelde druiven, er worden geen herbiciden en pesticiden gebruikt. De biologische wijnmaker past juist allerlei slimme ‘ecologische trucs’ toe om de wijngaard gezond te houden. Hij plant bijvoorbeeld specifieke bloemen, die de schadelijke insecten van de druiven lokken. Vogels die op de bloemen afkomen eten vervolgens weer de insecten op. De wijn is niet alleen schoner en duurzamer dan ‘gewone wijn’ maar heeft vaker ook een hoge kwaliteit. En dat proef je. Hieronder de Standaard® biologische wijnen. Meer info.

Resultaat 1–12 van de 30 resultaten wordt getoond

Toon filters

Bokovka 2016

20,50
Dit is een robijnrode en fruitige cuvee speciaal gemaakt voor Bokovka-wijnbar in Praag. Een intens aroma van bosvruchten, cacao en vanille. Zeer geschikt voor bij hertenvlees maar ook bij desserts met chocolade en bij kazen.  

Cabernet Sauvignon 2020

12,50
Een biologisch geproduceerde Cabernet Sauvgignon wijn uit de subregio Mikulovská, Zuid-Moravië, Tsjechië. De wijn heeft een dichte, karmozijnrode kleur. De geur zit vol kersen en zure kersen. De smaak heeft een hint van chocolade, vanille. De afdronk is medium, licht samentrekkend en toch verfrissend. De wijn is zeer geschikt voor alle pasta's met vlees, tartaar, kalfsvlees, varkensvlees en jong rundvlees, maar ook voor vis zoals zwaardvis en tonijn.

Chardonnay 2018

16,00
Chardonnay van een mooie klasse van biologisch geteelde druiven. Vrij neutrale toon. Makkelijk verteerbaar en elegant. Smaak van rijp fruit, klein bittertje in de afdronk.

Chardonnay 2020

16,75
Mooie biologisch geproduceerde, histaminearme Chardonnay uit de subregio Velkopavlovická, Zuid-Moravië, Tsjechië. De wijn heeft een mooie, lichtere kleur. De geur vol met aroma van appel, vlierbes en vanille. De wijn gerijpt in houten vaten smaakt naar geroosterde brioche met boter met een aangename afdronk. Het gaat goed samen met pasta en risotto, ook geschikt voor maaltijden met roomsausen en gegrild vlees.

Frankovka 2020

19,50
Deze Frankovka van wijnhuis Plenér is fris, licht, fruitig en met een lager alcoholgehalte. De fermentatie vond plaats in open vaten en is verder gerijpt in roestvrijstalen tanks. De druiven werden geoogst met een hoog suikergehalte en de puree werd gefermenteerd in open vaten. Na de fermentatie is de wijn 12 maanden op eikenhouten vaten gelaten. Deze Frankovka is de allereerste rode wijn die gemaakt is uit de eigen wijngaard van Plenér. Wil je iets fris bij de grill probeer eens de Frankovka gekoeld!

Honing Vino Cibulka

5,00
Bloemenhoning van bijenkolonies van het landgoed van Vino Cibulka op het schiereiland Portz Insel. Gemaakt door de bijen in de schaduw van oude lindebomen, kastanjes en acacia's. Het volume van het potje is ongeveer 1,5 dcl.

Italian Riesling 2018

15,00
Deze Welschriesling, de Tsjechen kennen hem als Ryzlink Vlašky, is licht aromatisch, fris met een verkwikkend zuurtje. Prima.

Italian Riesling 2019

14,75
Een mooie biologisch geproduceerde én prijswinnende Welschriesling uit het beste gebied voor de teelt van Welschriesling Pálava in Tsjechië. De wijn heeft een goudgroene kleur met gepolijste reflecties. De geur zit vol met gedroogde weidebloemen en heeft een botrytische toets van rijpe sultanarozijnen. Het heeft een volle, dichte smaak van gekonfijte pomelo en een langdurige minerale afdronk. Geschikt om te combineren met kip, varkensvlees, kalfsvlees en jong rundvlees. Het past ook goed bij zoetwatervis of witte zeevis met boter en eidooiersauzen. Bovendien kan hij perfect worden gecombineerd met halfharde kazen van 6 maanden tot een jaar rijping. Deze wijn is bekroond met een gouden medaille van "Národní soutěž vín" - Tsjechische nationale wijncompetitie.

Johanniter 2020

29,50
J'20 van Dom Bliskowice is een heerlijke aromatische witte wijn. Het is fruitig met tonen van groene appel, een vleugje karamel en wat lichte rozemarijn. We houden van de frisse zuren en de zilte afdronk.

Khikhvi 2018

23,00
Weer (zeer beperkt) leverbaar. Zien we niet zo vaak. Een wijn van de Khikhvi druif. Een oeroud ras dat je alleen in Georgië vindt en zelfs daar schaars is. Je spreekt het uit als [Gigve]. Wijnmaker Mamuka Khurtsidze van Nine Oaks Estate maakt er een oranje natuurwijn van. Die is goudgeel, droog en 'aards'. We menen zelfs rettich te ruiken, de 'grote broer van radijs'. Een typisch Georgische eetwijn: Pittig, met meer noten dan fruit in de smaak en nog aardig wat tannine. Die tannine zal de komende jaren steeds zachter worden. Kun je niet wachten, karaffeer dan een paar uur van tevoren of open de fles één of twee dagen vantevoren.

Khikhvi 2018

21,50
Op het etiket zien we de  mannen van Casreli in hun favoriete habitat: aan tafel met veel eten en wijn. Deze oranje natuurwijn van Casreli uit Georgie is een natuurwijn pur sang. Zuiver, helder en bijna goudkleurig. Aards. Hazelnoten, dikke marmelade en gedroogd fruit van rijpe abrikozen. Zes maanden rijping met schil en pit in een qvevri, een grote aardewerken amfoor die in de grond is gegraven. Iets koelen zo'n wijn en er altijd wat bij eten want daar is ie voor bedoeld.

Kisi 2018

21,00
Deze oranje natuurwijn van Casreli uit Georgie is opvallend fruitig, ondanks zes maanden rijping met schil en pit in een qvevri, een grote aardewerken amfoor die in de grond is gegraven. Het fruit doet denken aan een ice tea met perzik, met een snufje witte peper. Je ruikt het, en je proeft het ook, samen met de bitters van walnoten, abrikozenmarmelade, gele pruimen en tannine in de afdronk. Iets koelen zo'n wijn en er altijd wat bij eten want daar is ie voor bedoeld.