Eind april heeft onze biodynamische wijnboer Fritz Salomon uit het Oostenrijkse Oberstocktall zijn nieuwe wijnen gebotteld. Begin mei is een pallet met deze nieuwe wijnen aangekomen in Leeuwarden. Van deze wijnen is Stilecht 2023 een bijzondere. Een biodynamische natuur oranje wijn van de druiven GrunerVeltliner en Chardonnay. Een perfecte begeleider van zomerse maaltijden! Check hieronder alle nieuwe wijnen van Fritz.

Check webshop voor alle Standaard®Wijn.

Fritz Salomon 2024 Standaard®

Chardonnay 2021

19,50
Chardonnay met een zachte textuur: krachtige strepen, geel met groene reflecties, licht natuurlijk troebel, subtiele geur en pittig in de mond. Uitstekende harmonie, vol en gestructureerd, delicaat samenspel van zoet en zuur, minerale insluitsels met een lange, smaakvolle afdronk.

Grüner Veltliner 2019

16,00
Grüner Veltliner 2019. Mooi, elegant en fruitige instapwijn van Fritz Salomon.

Grüner Veltliner 2019 Brunnen

18,50
Grüner Veltliner van de Brunberg. Compact, sappig, zoet, elegant en intensief.  

Grüner Veltliner 2021 Maulbeerpark Beerenauslese

99,00
Hele bijzondere dessertwijn. Een Beerenauslese van de Grüner Veltliner van de Maulbeerpark wijngaard. Beerenauslese betekent zoiets als “Bessen(druiven)uitzoeking”. Doordat de druiven halverwege november(!) zijn geoogst zijn de druiven overrijp. Voor deze Beerenauslese zijn de rijpste druiven uit de trossen gehaald waarmee deze bijzondere kwaliteitswijn heeft kunnen vergisten. Behalve een natuurlijk hoog suikergehalte is het concentraat aan mineralen en smaakstoffen in de druiven, en dus de wijn, erg hoog. Deze Beerenauslese is een wijn die zeer lang kan lageren. Een zeer bijzondere en heerlijke dessertwijn. Biologische Dynamisch. Krachtig, maar zacht elegant.

Grüner Veltliner Wachrein 2022

16,50
Grüner Veltliner. Biologisch dynamische witte wijn. Goudgeel met groene reflecties, kruidige geur van gedroogde kruiden. Ingebed in een strakke structuur. Een droge wijn met een aangenaam zurige afdronk. Vol van smaak en daardoor een ideale begeleider van gerechten.

Pinot Noir 2019

27,50
Subtiel, wendbaar én pittig. Fritz Salomon heeft van deze jongste Blauer Burgunder ofwel Pinot Noir een elegante rode wijn gemaakt met zachte tannine is zacht.

Roter Veltliner 2022

19,50

Met de hand geplukt in 25 kg boxen. Langzaam en voorzichtig geperst nadat de druiven 14 uur met schil hebben gelegen. Spontaan gegist in Rvs tank meer dan 12 maanden gerijpt. Ongefilterd gebotteld. Beetje kruidig in de neus. Vettig in de mond, fris, levendig.

   

Sekt 2020 Schloss Kirchberg

25,50
Een prachtige Sekt Brut. Verfijnd, elegant, peer, perzik, gele appels, fijne zuren, een krokante ziltigheid en met een minimaal rijpingszoetje. Gemaakt van twee bourgondische druiven 30% Chardonnay en 70% Blauburgunder (Pinot noir). Biologisch dynamisch en gastronomisch aangenaam.

Stilecht 2023

17,50
Afgelopen najaar is Fritz Salomon begonnen met een nieuwe serie zgn RAW natuurwijnen waarvan deze Orange de eerste is. Een frisse makkelijke orange wijn van Grüner Veltliner 2023  &  Chardonnay 2022. Oranje door een lichte fermentatie met de schil. Lichte tonen van rode appels, gedroogde abrikozen en sinaasappelkoekjes met chocoladesuikerglazuur, het lichte zuurtje complementeert de smaak. Een erg makkelijk fijn glas!

Traminer 2012

26,00
Een dessertwijn van Traminer-druien. Nog slechts enkelen verkrijgbaar. Meer info volgt  

Weisserburgunder 2015

27,50
Weisserburgunder ofwel Pinot Blanc. Van de wijngaard Brunnberg. Deze jaargang is heel ongewoon voor een Pinot Blanc. Grof gefilterd, 24 maanden op gebruikte barrique gerijpt, rokerig in de neus en smaaktonen van zeewier, jodium en citrus. Erg prettig.

Zweigelt 2019

16,00
Een prachtig rode frisse wijn net gebotteld door Fritz. Mooi robijnrood, fruitig en fris tegelijkertijd ietsje droog en met hele lichte tannines.