Dom Bliskowice. Wijn uit Polen. Zoals ze zelf zeggen: We willen gebruik maken van het grote potentieel van Poolse grond, de voordelen van ons klimaat, de schoonheid van het landschap en de toewijding van Poolse wijnmakers. De eerste druivenzaailingen werden in het voorjaar van 2009 geplant op de velden van de dorpen Bliskowice en Popów in de gemeente Annopol in Polen. Prachtige landschappen, sublieme vormen en zeldzame esthetiek. De percelen zijn gelegen op de hoge helling van de riviervallei van de Vistula, vanwaar je een schilderachtig uitzicht op de meanderende rivier hebt. Het is een land van kalkstenen heuvels: de Klein-Polen Vistula-kloof.
De ligging op het zuidwesten zorgt voor optimaal zonlicht. De helling voert de ijzige lentelucht weg. Het kalksteensubstraat houdt de bodem op het juiste niveau van vocht en de river eronder is als een airconditioner: het verzacht de vorst in de winter en verdrijft hagelbuien in de zomer.

De ambitie van Dom Bliskowice is om beperkte hoeveelheden wijn te produceren van het beste, zorgvuldig geselecteerde fruit. De selectie van rassen zorgt ervoor dat de planten zonder thermische stress in de winter, met vegetatiecomfort en preventief sproeien tot het noodzakelijke minimum beperkt. Kwaliteit boven kwantiteit, eliminatie van chemische stimulerende middelen en “versterkers” in het productieproces en het bouwen van een individuele stijl en karakter van de wijn – dit is het credo van DB of zoals ze zelf zeggen:

Onze wijnen zijn bedoeld voor consumenten die op zoek zijn naar een alternatief voor gestileerde, herhaalbare en laboratorium-gemodelleerde producties uit regio’s die als traditioneel wijnbouw worden beschouwd.

Toont alle 4 resultaten

Toon filters

Johanniter 2019 Ultra Orange

39,95
J'19 Ultra van Dom Bliskowice is een heerlijke puur natuur Oranje wijn gemaakt van de Johanniter druif, een lokale witte wijn druivensoort. De oranje kleur en de aardse tannines komen van het korte contact dat de wijn heeft gehad met haar eigen schillen. Gerijpt verder in RVS tanks. Kruidachtige tonen en aardse tannines, aroma's van rozemarijn en vermutblad, smakelijke groene appel en een prachtige complexiteit.

Johanniter 2020

29,50
J'20 van Dom Bliskowice is een heerlijke aromatische witte wijn. Het is fruitig met tonen van groene appel, een vleugje karamel en wat lichte rozemarijn. We houden van de frisse zuren en de zilte afdronk.

Monday Lisa 2016

16,00
Monday Lisa 2016 van Dom Bliskowice is een fruitig, elegant en complexe wijn, een explosie van bramen zowel in de neus als in de mond. Veel zwarte kersen ook, plus rozemarijn en een vleugje mos. Wijn 3 weken met de schil gefermenteerd, daarna 6 maanden op staal en 8 maanden in oude eiken vaten verder gerijpt.

Riesling 2018

34,00
R'18 van Dom Bliskowice is een droge Riesling op basis van mineraliteit. Geweldig zoutgehalte, aroma's van groene olijven, abrikozen en citroen. Een interessante hint van benzine kan worden gedetecteerd. De wijn evolueert met de tijd, de volgende dag is ie nog beter.