Met de term dessertwijn wordt over het algemeen zoetere tot zoete wijn aangeduid. Niet elke zoete wijn is per definitie een dessertwijn, maar wordt er vaak wel toe gerekend. Een “dessertwijn” kan zowel stille wijn (=“gewone” wijn), mousserende wijn als versterkte wijn zijn. Standaard®Wijn heeft de volgende dessertwijnen voor je op een rijtje gezet:

Toont alle 5 resultaten

Toon filters

Blaufrankisch 2017 – strowijn

37,50
De specialiteit van wijnmaker Petr Marcinčák is de productie van stro en van nature zoete wijnen met hun complexiteit en buitengewone harmonie van smaken. Deze strowijn (0,375l) is gemaakt van de Frankova (blaufrankisch). Druiven worden met de hand geplukt en gedroogd op bedjes van eigen geteelde bio-stro ongeveer 4-6 maanden. Waarna de druiven gedurende 36 uur zachtjes worden geperst waarna de wijn in foutenvaten verder rijpt. Smaak is massief, vol, rijk, elegant en fluweelzacht met een buitengewoon boeket van wilde bloemen, honing, gekonfijt fruit. Als dessert wijn perfect, als digestief, aperitief. Gaat goed samen met blauwe kaas, chocolade.

Grüner Veltliner 2019 Brunnen

18,50
Grüner Veltliner van de Brunberg. Compact, sappig, zoet, elegant en intensief.  

Grüner Veltliner 2021 Maulbeerpark Beerenauslese

99,00
Hele bijzondere dessertwijn. Een Beerenauslese van de Grüner Veltliner van de Maulbeerpark wijngaard. Beerenauslese betekent zoiets als “Bessen(druiven)uitzoeking”. Doordat de druiven halverwege november(!) zijn geoogst zijn de druiven overrijp. Voor deze Beerenauslese zijn de rijpste druiven uit de trossen gehaald waarmee deze bijzondere kwaliteitswijn heeft kunnen vergisten. Behalve een natuurlijk hoog suikergehalte is het concentraat aan mineralen en smaakstoffen in de druiven, en dus de wijn, erg hoog. Deze Beerenauslese is een wijn die zeer lang kan lageren. Een zeer bijzondere en heerlijke dessertwijn. Biologische Dynamisch. Krachtig, maar zacht elegant.

Pet Nat Rosé 2021

21,00
Een rose van de Zweigelt met een licht mousserend bubbeltje. Mat-rose met bronzen reflecties. Geur van sinaasappels met kaneel en kardemom; extreem lange fijne parelmoerzachte bubbels, zacht mondgevoel, rabarber, sinaasappels en ananas-aardbeien. Extreem gemakkelijk te drinken, delicate fruitzoetheid met verfrissende zuren, lange sinaasappelsmaak.  

Traminer 2012

26,00
Een dessertwijn van Traminer-druien. Nog slechts enkelen verkrijgbaar. Meer info volgt