Rode wijn krijgt zijn kleur door de schilinweking van de druif, want het sap van rode druiven is bijna altijd wit. Het verschil tussen rode en witte wijn is dat bij witte wijn de druiven na oogsten meteen worden geperst. Bij rode wijn weken de druiven voor het persen eerst een paar weken in, waarbij door extractie de kleur in het sap komt. Door de werking met de schil van de druif komen er tannines in de smaak wat meer bitters geeft.

Resultaat 1–12 van de 18 resultaten wordt getoond

Toon filters

Bokovka 2016

20,50
Dit is een robijnrode en fruitige cuvee speciaal gemaakt voor Bokovka-wijnbar in Praag. Een intens aroma van bosvruchten, cacao en vanille. Zeer geschikt voor bij hertenvlees maar ook bij desserts met chocolade en bij kazen.  

Cabernet Sauvignon 2020

12,50
Een biologisch geproduceerde Cabernet Sauvgignon wijn uit de subregio Mikulovská, Zuid-Moravië, Tsjechië. De wijn heeft een dichte, karmozijnrode kleur. De geur zit vol kersen en zure kersen. De smaak heeft een hint van chocolade, vanille. De afdronk is medium, licht samentrekkend en toch verfrissend. De wijn is zeer geschikt voor alle pasta's met vlees, tartaar, kalfsvlees, varkensvlees en jong rundvlees, maar ook voor vis zoals zwaardvis en tonijn.

Frankovka 2020

19,50
Deze Frankovka van wijnhuis Plenér is fris, licht, fruitig en met een lager alcoholgehalte. De fermentatie vond plaats in open vaten en is verder gerijpt in roestvrijstalen tanks. De druiven werden geoogst met een hoog suikergehalte en de puree werd gefermenteerd in open vaten. Na de fermentatie is de wijn 12 maanden op eikenhouten vaten gelaten. Deze Frankovka is de allereerste rode wijn die gemaakt is uit de eigen wijngaard van Plenér. Wil je iets fris bij de grill probeer eens de Frankovka gekoeld!

Merlot 2018

29,50
Cistenzer monnikken maakten in de dertiende eeuw al wijn van Franse druiven, precies op de plek waar de familie Vybíral nu de Merlot druiven voor deze fraaie wijn plukt.

Monday Lisa 2016

16,00
Monday Lisa 2016 van Dom Bliskowice is een fruitig, elegant en complexe wijn, een explosie van bramen zowel in de neus als in de mond. Veel zwarte kersen ook, plus rozemarijn en een vleugje mos. Wijn 3 weken met de schil gefermenteerd, daarna 6 maanden op staal en 8 maanden in oude eiken vaten verder gerijpt.

Pinot Noir 2016

16,00
Prachtige Pinot Noir. Biologisch. Pittig, vol met frisse fruitige lading. Smaak rode bessen en wild, lange afdronk zeer fijne tannine. Tonen van hardhoutrook en frambozenjam  

Pinot Noir 2019

27,50
Subtiel, wendbaar én pittig. Fritz Salomon heeft van deze jongste Blauer Burgunder ofwel Pinot Noir een elegante rode wijn gemaakt met zachte tannine is zacht.

Pinot Noir 2020

11,50
Een biologisch geproduceerde Pinot noir, Rulandské modré ( in Tsjechisch) uit de subregio Mikulovská, Zuid-Moravië, Tsjechië. De wijn heeft een donkere robijnrode kleur met baksteenreflecties. Het aroma is vol fruitigheid & kruidigheidmet een rokerige ondertoon. De smaak is vol rijpe rode bosvruchten. De wijn is bedoeld voor rood vlees, gevuld gevogelte en wild. Het is ook geschikt om nog enkele jaren verder te rijpen.

Proefpakket miniflesjes Vino Cibulka

14,50
Deze proefset bestaat uit vier miniflesjes (0,187l) biologisch geproduceerde wijnen uit Zuid-Moravië in Tsjechië. Pakket bevat  2 x wit en 2 x rood: Een Italian Riesling, Chardonnay, Cabernet Sauvignon en Pinot Noir. Ideaal om iemand kado te doen of om makkelijk 4 wijnen even te proberen. De wijnen zijn ook in 0,75l flessen verkrijgbaar. De Italian Riesling heeft een goudgroene kleur met gepolijste reflecties in de meniscus. De geur zit vol met gedroogde weidebloemen en heeft een botrytische toets van rijpe sultanarozijnen. Het heeft een volle, dichte smaak van gekonfijte pomelo en een langdurige minerale afdronk. De Chardonnay heeft een mooie, lichtere kleur. De geur zit vol met het aroma van appel, vlierbes en vanille. De smaak geroosterde brioche met boter. Het heeft een medium, aangename afdronk. De Pinot Noir heeft een donkere robijnrode kleur met baksteenreflecties. Het aroma is vol fruitigheid, kruidigheid met een rokerige ondertoon. De smaak is vol rijpe rode bosvruchten. De Cabernet Sauvignon heeft een diepe bordeauxrode kleur. De geur is onderscheidend, met een kersenfruitig aroma in combinatie met gebrand vanille-kokoshout. De smaak is fluweelzacht.

Saperavi 2018

25,00
Deze droge rode wijn is wat vettig, diep donkerrood en krachtig. Met donker bosfruit, de bitters van hazelnoot, de kruidigheid van laurier en flinke tannine. Georgische natuurwijnen die in qvevries (amforen) worden gemaakt krijgen vaak een natuurlijke 'malolactische fermentatie': de scherpe appelzuren worden in zachtere melkzuren omgezet. Kortom: de wijn wordt zachter en ronder. En dan ruikt hij vaak iets naar roomboterbabbelaars dat zal mettertijd verdwijnen en de tannine zal zachter worden. Het fruit en de kruiden blijven.

Saperavi 2018

26,50
Wijnmaker Nukri Kurdadze liet de biologische Saperavi druiven acht  maanden met de schilletjes fermenteren en rijpen in qvevries (amforen). De wijn heeft opwekkende zuren als tegenwicht voor de onwaarschijnlijk geconcentreerde bosfruit en laurierdrop smaken. Pak een vulpen en je kunt er een brief mee schrijven.
 

Standaard® RODE WIJN Verrassings wijnpakket – 3 fles

64,50
Ontdek de Standaard® rode wijn als verrassing. Leuk om jezelf kado te doen, makkelijk als je geen keuze kunt maken, prettig geregeld. Elke maand opnieuw een variëteit aan makkelijk drinkbare bijzondere rode wijnen. Ook verkrijgbaar als 6 fles verrassingsbox.