Rode wijn krijgt zijn kleur door de schilinweking van de druif, want het sap van rode druiven is bijna altijd wit. Het verschil tussen rode en witte wijn is dat bij witte wijn de druiven na oogsten meteen worden geperst. Bij rode wijn weken de druiven voor het persen eerst een paar weken in, waarbij door extractie de kleur in het sap komt. Door de werking met de schil van de druif komen er tannines in de smaak wat meer bitters geeft.

Resultaat 1–12 van de 28 resultaten wordt getoond

Toon filters

Bokovka 2016

20,50
Dit is een robijnrode en fruitige cuvee speciaal gemaakt voor Bokovka-wijnbar in Praag. Een intens aroma van bosvruchten, cacao en vanille. Zeer geschikt voor bij hertenvlees maar ook bij desserts met chocolade en bij kazen.  

Cabernet Cortis 2018

26,50
Tsjechische rode wijn. Volle wijn, rijk aan kleur en tannines. Aroma vol bosvruchten, kruiden en chocolade. De smaak is vol met een lange warme afdronk. De wijn rijpte 19 maanden in eikenhouten vaten met een inhoud van 500 l en kan gedurende 10 tot 15 jaar worden bewaard. De bodem van de wijngaard is diep kleiachtig kalkhoudend met een hoger aandeel actief calcium.

Cabernet Sauvignon 2020

12,50
Een biologisch geproduceerde Cabernet Sauvgignon wijn uit de subregio Mikulovská, Zuid-Moravië, Tsjechië. De wijn heeft een dichte, karmozijnrode kleur. De geur zit vol kersen en zure kersen. De smaak heeft een hint van chocolade, vanille. De afdronk is medium, licht samentrekkend en toch verfrissend. De wijn is zeer geschikt voor alle pasta's met vlees, tartaar, kalfsvlees, varkensvlees en jong rundvlees, maar ook voor vis zoals zwaardvis en tonijn.

Frankovka 2020

19,50
Deze Frankovka van wijnhuis Plenér is fris, licht, fruitig en met een lager alcoholgehalte. De fermentatie vond plaats in open vaten en is verder gerijpt in roestvrijstalen tanks. De druiven werden geoogst met een hoog suikergehalte en de puree werd gefermenteerd in open vaten. Na de fermentatie is de wijn 12 maanden op eikenhouten vaten gelaten. Deze Frankovka is de allereerste rode wijn die gemaakt is uit de eigen wijngaard van Plenér. Wil je iets fris bij de grill probeer eens de Frankovka gekoeld!

Merlot 2018

29,50
Cistenzer monnikken maakten in de dertiende eeuw al wijn van Franse druiven, precies op de plek waar de familie Vybíral nu de Merlot druiven voor deze fraaie wijn plukt.

Monday Lisa 2016

16,00
Monday Lisa 2016 van Dom Bliskowice is een fruitig, elegant en complexe wijn, een explosie van bramen zowel in de neus als in de mond. Veel zwarte kersen ook, plus rozemarijn en een vleugje mos. Wijn 3 weken met de schil gefermenteerd, daarna 6 maanden op staal en 8 maanden in oude eiken vaten verder gerijpt.

Pinot Noir 2013

21,50
Subtiel, wendbaar en pittig. Fritz Salomon heeft van deze Blauer Burgunder ofwel Pinot Noir een elegante rode wijn gemaakt. De textuur wordt gedomineerd door koelte en frisheid, terwijl aardse, rode bessen en licht vlezige tonen het aromaprofiel domineren. In ieder geval in het begin. In de afgelopen jaren heeft deze Blauer Burgunder verbazingwekkende metamorfoses ondergaan, die keer op keer paddenstoelen, wild, donkere kersen, bodem en peper toevoegen aan het sensorische kader. De tannine is zacht, terwijl de zuurgraad gestructureerd is zonder agressief te zijn.

Pinot Noir 2016

16,00
Prachtige Pinot Noir. Biologisch. Pittig, vol met frisse fruitige lading. Smaak rode bessen en wild, lange afdronk zeer fijne tannine. Tonen van hardhoutrook en frambozenjam  

Pinot Noir 2017

20,50
Subtiel, wendbaar én pittig. Fritz Salomon heeft van deze jongste Blauer Burgunder ofwel Pinot Noir een elegante rode wijn gemaakt met zachte tannine is zacht.

Pinot Noir 2017 Klaret

17,50

Tsjechisch. Hele lichte rode wijn, ook wel claret genoemd, rode wijn op de witte wijn manier gemaakt met weinig schilcontact. Meer dan 24 maanden gerijpt in oude vaten, de kleur is lichtrood. Het aroma doet denken aan noten en gedroogd fruit. Nog maar beperkt beschikbaar!

 

Pinot Noir 2018

21,00
Pinot Noir. Licht rode wijn. Aromatisch, vol, kruidig ​​aroma met tonen van gekookte pruimen. De smaak is fluweelzacht, variëteit, rijp met een vleugje vanille en kruiden. De afdronk is lang, aangenaam samentrekkend.

Pinot Noir 2020

20,00
Mooie pinot noir. Duitse en Franse Pinot Noirs zijn dikwijls iets 'stallig' of 'boersig'. Niet onaangenaam overigens. Uit warmere landen willen ze wel eens wat overrijp zijn en dat is evenmin een straf. Maar deze van Ondřej Dubas uit Tsjechië is geen van beide. Dit is een biodynamisch gemaakte natuurwijn waarin we alleen puur fruit herkennen. Van rode bessen en vooral van jonge kersen. Fris, heel schoon en perfect in balans. Loepzuiver kortom. Pinot Noir zonder enige opsmuk.