Papari Valley is een klein wijnhuis van de familie Kurdadze uit Georgië. Ze maken natuurwijnen volgens de klassieke Georgische methode: in de qvevri.
De wijnen van Papari Valley worden gemaakt door Nukri Kurdadze. Nukri is natuurkundige dat blijkt wanneer je in zijn kelder kijkt. Hij heeft een innovatie bedacht die we nergens anders hebben gezien. Op drie verschillende niveaus in zijn kelder bevinden zich in totaal 21 qvevri’s. In de bovenste qvevri’s worden de druiven gefermenteerd tot most. Vervolgens wordt die most met behulp van de zwaartekracht overgeheveld naar de qvevri’s op de lagere niveaus om te rijpen. Op deze manier heeft Nukri toch enige controle over de ontwikkeling van de wijn. Een innovatie die zijn vruchten afwerpt want de wijnen van Papari Valley zijn zeer zuiver en opvallend elegant.

Toont alle 3 resultaten

Toon filters

Rkatsiteli 2018 3 Terraces

22,50
Natuurwijn van biologische druiven en met zo weinig mogelijk ingrepen door de wijnmaker. Deze Orange wijn heeft een licht amberen kleur. Een neus van gedroogde bladeren, noten en frisse tamarinde zuren. Je proeft die tamarinde zuren ook samen met appeltjes en de milde bitters van groene thee. Complex, intrigerend, loepzuiver en met veel souplesse. Bijzonder orange!

Rkatsiteli-Chinuri 3 Terraces 2018

21,00
Wijnmaker Nukri Kurdadze liet de biologische Rkatsiteli en Chinuri druiven drie maanden met de schilletjes fermenteren en rijpen in qvevries (amforen). Daarna deed hij deze ORANGE wijn nog vier maanden in andere qvevries op lager gelegen 'terassen' in zijn kelder. Zijn unieke 'terrassen methode' leidt tot zachte en krachtige oranje wijn. Deze natuurwijn doet denken aan hazelnoottaart, kweepeer gelei, amandelspijs en geconfijte abrikoos. Dat klinkt zoet, maar hij is toch helemaal droog. Met een bescheiden alcoholpercentage en wat tannine in de afdronk.
 

Saperavi 2018

26,50
Wijnmaker Nukri Kurdadze liet de biologische Saperavi druiven acht  maanden met de schilletjes fermenteren en rijpen in qvevries (amforen). De wijn heeft opwekkende zuren als tegenwicht voor de onwaarschijnlijk geconcentreerde bosfruit en laurierdrop smaken. Pak een vulpen en je kunt er een brief mee schrijven.