Blaufrankisch 2017 – strowijn
De specialiteit van wijnmaker Petr Marcinčák is de productie van stro en van nature zoete wijnen met hun complexiteit en buitengewone harmonie van smaken.
Deze strowijn (0,375l) is gemaakt van de Frankova (blaufrankisch). Druiven worden met de hand geplukt en gedroogd op bedjes van eigen geteelde bio-stro ongeveer 4-6 maanden. Waarna de druiven gedurende 36 uur zachtjes worden geperst waarna de wijn in foutenvaten verder rijpt.
Smaak is massief, vol, rijk, elegant en fluweelzacht met een buitengewoon boeket van wilde bloemen, honing, gekonfijt fruit.
Als dessert wijn perfect, als digestief, aperitief. Gaat goed samen met blauwe kaas, chocolade.
Bokovka 2016
Dit is een robijnrode en fruitige cuvee speciaal gemaakt voor Bokovka-wijnbar in Praag. Een intens aroma van bosvruchten, cacao en vanille. Zeer geschikt voor bij hertenvlees maar ook bij desserts met chocolade en bij kazen.
Cabernet Cortis 2018
Tsjechische rode wijn. Volle wijn, rijk aan kleur en tannines. Aroma vol bosvruchten, kruiden en chocolade. De smaak is vol met een lange warme afdronk. De wijn rijpte 19 maanden in eikenhouten vaten met een inhoud van 500 l en kan gedurende 10 tot 15 jaar worden bewaard. De bodem van de wijngaard is diep kleiachtig kalkhoudend met een hoger aandeel actief calcium.
Cabernet Sauvignon 2020
Een biologisch geproduceerde Cabernet Sauvgignon wijn uit de subregio Mikulovská, Zuid-Moravië, Tsjechië. De wijn heeft een dichte, karmozijnrode kleur. De geur zit vol kersen en zure kersen. De smaak heeft een hint van chocolade, vanille. De afdronk is medium, licht samentrekkend en toch verfrissend. De wijn is zeer geschikt voor alle pasta's met vlees, tartaar, kalfsvlees, varkensvlees en jong rundvlees, maar ook voor vis zoals zwaardvis en tonijn.
Chardonnay 2014 Kirchberg
Deze Chardonnay uit 2014 is een volle en frisse wijn van Fritz wijngoed Kirchberg. Druiven zijn met de hand geplukt in 25 kg kisten vervolgens geperst. Daarna ca 22 maanden op natuurlijke wijze vergist in kleine houten vaten.
Chardonnay 2017 Waasweg
Chardonnay met een zachte textuur: krachtige strepen, geel met groene reflecties, licht natuurlijk troebel, subtiele geur en pittig in de mond. Uitstekende harmonie, vol en gestructureerd, delicaat samenspel van zoet en zuur, minerale insluitsels met een lange, smaakvolle afdronk.
Chardonnay 2018
Tsjechische witte halfdroge wijn
De geur zit vol met weidebloemen, overrijpe peren en vanille. De smaak is extractief, doet denken aan rijp fruit, boterperen, mango en kruiden. Op het einde is de wijn mineraal, lang en doet hij denken aan de rotsachtige ondergrond van de wijngaard U všech svatých.
Chardonnay 2018
Chardonnay van een mooie klasse van biologisch geteelde druiven. Vrij neutrale toon. Makkelijk verteerbaar en elegant. Smaak van rijp fruit, klein bittertje in de afdronk.
Chardonnay 2019
Nieuwe jaargang. Chardonnay van biodynamisch geteelde druiven. Uit het Tjechische Moravië, zo'n beetje op de zelfde hoogte als de Bourgogne. Geperst door een wijnmaker die finesse en elegantie nastreeft. Spontaan vergist in eiken barriques.
Cool climate Chardonnay van grote klasse. Valt op door het ontbreken van welk raar toontje dan ook. Schone wijn. Verteerbaar en elegant. Smooth. Mooi rijp fruit van gele appels. Mild bittertje in de afdronk. Perfect in balans.
Chardonnay 2020
Mooie biologisch geproduceerde, histaminearme Chardonnay uit de subregio Velkopavlovická, Zuid-Moravië, Tsjechië. De wijn heeft een mooie, lichtere kleur. De geur vol met aroma van appel, vlierbes en vanille. De wijn gerijpt in houten vaten smaakt naar geroosterde brioche met boter met een aangename afdronk. Het gaat goed samen met pasta en risotto, ook geschikt voor maaltijden met roomsausen en gegrild vlees.
Frankovka 2020
Deze Frankovka van wijnhuis Plenér is fris, licht, fruitig en met een lager alcoholgehalte. De fermentatie vond plaats in open vaten en is verder gerijpt in roestvrijstalen tanks. De druiven werden geoogst met een hoog suikergehalte en de puree werd gefermenteerd in open vaten. Na de fermentatie is de wijn 12 maanden op eikenhouten vaten gelaten. Deze Frankovka is de allereerste rode wijn die gemaakt is uit de eigen wijngaard van Plenér. Wil je iets fris bij de grill probeer eens de Frankovka gekoeld!
Grüner Veltliner 2016 Maulbeerpark
Grüner Veltliner. Biologische Dynamisch. Krachtig, expressief en inhoudelijk. Mondvullend elegant en strak geweven. De aroma's variëren van vers tropisch fruit zoals rijpe ananas en suikermeloen tot gembertonen, waarbij ook voldoende ruimte wordt gegeven aan de klassieke Veltliner-smaak. Filigraan tannines en fijne bitterstoffen, minerale zoutheid en compacte zuurgraad onderstrepen een compacte en geconcentreerde body die recht en zorgeloos over het gehemelte loopt.