Resultaat 49–60 van de 61 resultaten wordt getoond

Toon filters

Roter Veltliner 2019

29,50

Met de hand geplukt in 25 kg boxen. Langzaam en voorzichtig geperst nadat de druiven 14 uur met schil hebben gelegen. Spontaan gegist in Rvs tank meer dan 12 maanden gerijpt. Ongefilterd gebotteld. Beetje kruidig in de neus. Vettig in de mond, fris, levendig.

   

Saperavi 2018

26,50
Wijnmaker Nukri Kurdadze liet de biologische Saperavi druiven acht  maanden met de schilletjes fermenteren en rijpen in qvevries (amforen). De wijn heeft opwekkende zuren als tegenwicht voor de onwaarschijnlijk geconcentreerde bosfruit en laurierdrop smaken. Pak een vulpen en je kunt er een brief mee schrijven.
 

Saperavi 2018

25,00
Deze droge rode wijn is wat vettig, diep donkerrood en krachtig. Met donker bosfruit, de bitters van hazelnoot, de kruidigheid van laurier en flinke tannine. Georgische natuurwijnen die in qvevries (amforen) worden gemaakt krijgen vaak een natuurlijke 'malolactische fermentatie': de scherpe appelzuren worden in zachtere melkzuren omgezet. Kortom: de wijn wordt zachter en ronder. En dan ruikt hij vaak iets naar roomboterbabbelaars dat zal mettertijd verdwijnen en de tannine zal zachter worden. Het fruit en de kruiden blijven.

Sauvignon 2017 Edelspitz

21,00
Sauvignon Blanc Edelspitz. Unieke witte wijn met een productie van 600 flessen per jaar. Het wordt ambachtelijk geproduceerd, zonder tussenkomst. Het benadrukt het authentieke karakter van de wijnen uit Nový Šaldorf, waaraan ook de Duitse naam Edelspitz is verbonden. Licht gouden kleur. Aroma van rijpe witte grapefruit en ananas. De smaak van rijpe ananas met een vleugje vanille. De afdronk is rijk en verrassend lang.

Sauvignon 2019

13,75
Sauvignon Blanc. Late oogst. Wijn van goudgele kleur met groene reflecties. In de geur vind je aangename rassentonen. De smaak is vol, harmonieus en elegant met een sappige zuurgraad en een licht minerale afdronk. Om te serveren bij voorgerechten of gegrild vlees. S

Sauvignon 2019

33,00
Op eiken gefermenteerde en gerijpte Sauvignon Blanc, een 'cool climate' wijn uit Zuid-Tsjechië. Unieke stijl kortom. En buitengewoon fraai bovendien. Biodynamisch, wilde gisten, niet gefilterd.

Sauvignon Blanc 2019

13,75
Een biologisch geproduceerde, histaminearme Sauvignon blanc uit Pálava (Zuid-Moravië, Tsjechië) die 13 maanden heeft gefermenteerd en is gerijpt in Franse barriquevaten zonder toevoeging van zwavel. Alleen tijdens het bottelen werd de wijn minimaal gesulfureerd. De wijn heeft een goudgele kleur die schittert met groenachtige reflecties. De geur zit vol met vlierbessen en exotische tonen van passievrucht. De smaak is verfrissend, verkwikkend met tonen van grapefruit, brandnetel en toast met gezouten boter. De persistentie is langer met een zachte en gladde afdronk. Geschikt voor vette varkensvleesgerechten, viszalm, heilbot, palingmeerval. Geweldig om alleen te drinken. Een uur voor het drinken openen.

Sekt 2020 Schloss Kirchberg

25,50
Een prachtige Sekt Brut. Verfijnd, elegant, peer, perzik, gele appels, fijne zuren, een krokante ziltigheid en met een minimaal rijpingszoetje. Gemaakt van twee bourgondische druiven 30% Chardonnay en 70% Blauburgunder (Pinot noir). Biologisch dynamisch en gastronomisch aangenaam.

Weisserburgunder 2018

27,50
Deze Pinot Blanc noemt Fritz Weissburgunder. Heerlijke en gevarieerde begeleider van groenten, vis en vlees.

Weisserburgunder 2020

25,00
Deze Pinot Blanc is Fritz jongste Weissburgunder. Heerlijke en gevarieerde begeleider van groenten, vis en vlees.

Zweigelt 2018

12,50
Zweigelt. Mooie gemakkelijk moravische rode fruitwijn met lichte tannines.

Zweigelt 2019

16,00
Een prachtig rode frisse wijn net gebotteld door Fritz. Mooi robijnrood, fruitig en fris tegelijkertijd ietsje droog en met hele lichte tannines.