Bij Gut Oberstockstall worden de wijnen strikt volgens biodynamische principes geproduceerd. Birgit en Fritz Salomon gebruiken alleen compost en meststoffen die “door hun eigen boerderij” worden geproduceerd en dankzij de soortenrijke teelt van de wijngaarden hebben ze een perfecte leefomgeving voor veel nuttige insecten, waardoor ze op hun beurt het zonder chemische bestrijdingsmiddelen kunnen stellen. Dus een prachtige levenscyclus. De familie Salomon past deze biodynamische werk- en levenswijsheid consequent toe op alle gebieden – in hun eigen restaurant worden alleen regionale lekkernijen van de beste kwaliteit geserveerd en in de kelder grijpen ze voorzichtig en zo min mogelijk in. Fritz Salomon is er diep van overtuigd: “Alles wat in de wijngaard niet aan kwaliteit toeneemt, kan in de kelder niet worden gerepareerd”.

Resultaat 1–12 van de 35 resultaten wordt getoond

Toon filters

Chardonnay 2013 Schlossberg

24,50
Deze Chardonnay uit 2013 is een mooie wijn van Fritz wijngoed Schlossberg, waar de wind door acaciabomen wordt tegengehouden. Druiven zijn met de hand geplukt in 25 kg kisten vervolgens geperst. Daarna op natuurlijke wijze vergist in kleine houten vaten.  

Chardonnay 2014 Kirchberg

26,50
Deze Chardonnay uit 2014 is een volle en frisse wijn van Fritz wijngoed Kirchberg. Druiven zijn met de hand geplukt in 25 kg kisten vervolgens geperst. Daarna ca 22 maanden op natuurlijke wijze vergist in kleine houten vaten.  

Chardonnay 2017 Waasweg

22,00
Chardonnay met een zachte textuur: krachtige strepen, geel met groene reflecties, licht natuurlijk troebel, subtiele geur en pittig in de mond. Uitstekende harmonie, vol en gestructureerd, delicaat samenspel van zoet en zuur, minerale insluitsels met een lange, smaakvolle afdronk.

Chardonnay 2018 Kirchberg

20,50
Deze Chardonnay uit 2018 is bijzonder omdat deze half-droog is bijna een dessert wijn. Van Fritz wijngoed Kirchberg. Handmatig worden de druiven geplukt in grote kisten daarna geperst om vervolgens via spontane vergisting te rijpen in Fritz kelder.  

Grüner Veltliner 2016 Maulbeerpark

25,50
Grüner Veltliner. Biologische Dynamisch. Krachtig, expressief en inhoudelijk. Mondvullend elegant en strak geweven. De aroma's variëren van vers tropisch fruit zoals rijpe ananas en suikermeloen tot gembertonen, waarbij ook voldoende ruimte wordt gegeven aan de klassieke Veltliner-smaak. Filigraan tannines en fijne bitterstoffen, minerale zoutheid en compacte zuurgraad onderstrepen een compacte en geconcentreerde body die recht en zorgeloos over het gehemelte loopt.

Grüner Veltliner 2017 Maulbeerpark

25,00
Grüner Veltliner van de Maulbeerpark wijngaard. Zeer de moeite waard! Biologische Dynamisch. Krachtig, expressief en inhoudelijk. Mondvullend elegant en strak geweven. De aroma's variëren van vers tropisch fruit zoals rijpe ananas en suikermeloen tot gembertonen, waarbij ook voldoende ruimte wordt gegeven aan de klassieke Veltliner-smaak. Filigraan tannines en fijne bitterstoffen, minerale zoutheid en compacte zuurgraad onderstrepen een compacte en geconcentreerde body die recht en zorgeloos over het gehemelte loopt.

Grüner Veltliner 2017 Patron

23,50
Grüner Veltliner Patron. Topwijn! Een wijn die zich kenmerkt door mooi gebalanceerde tegenstellingen. Elegant, krachtig, vol,  de aroma's zijn complex en intens: Van delicate karamel, bloeiende acaciabomen tot verse mandarijnen. Pittig, sappig en puristisch en kan nog jaren misschien wel decennia mee! In acacia houten vaten gerijpt. Van de wijngaard Brunnberg en Glockengiesser.

Grüner Veltliner 2018 Wachrein

16,00
Grüner Veltliner. Biologisch dynamische witte wijn. Goudgeel, geur van gedroogde kruiden. Gedroogd fruit en dumplings in de mond, ingebed in een strakke structuur. Een droge wijn met een uitstekende balans en een aangenaam zurige afdronk. Vol van smaak en een ideale begeleider van gerechten.

Grüner Veltliner 2019

15,50
Grüner Veltliner 2019. Mooi, elegant en fruitige instapwijn van Fritz Salomon.

Grüner Veltliner 2019 Brunnberg

17,50
Tekst nog bewerken. Grüner Veltliner van de Brunberg. Compact, sappig, iets zoeter, elegant en intensief.  

Grüner Veltliner 2020 Brunnberg

17,50
Tekst nog bewerken. Grüner Veltliner van de Brunberg. Compact, sappig, iets zoeter, elegant en intensief.