Het wijnbedrijf Guerila is opgericht door Zmagoslav Petrič. Zmagloslav is een zoon van een fruitteler die een nationale prijs won met zijn druiven in het jaar dat hij zijn zoon kreeg. Dit was wellicht een voorteken voor de toekomst van de baby uit Slovenië. Van zijn vader leerde hij in zijn kinderjaren om respect te hebben voor de natuur. In 2005 richtte hij Guerila op, een biodynamisch wijnbedrijf in het dorp Planina bij Ajdovščina in de Vipava-vallei. Na jaren van onderzoek selecteerde hij de beste plekken voor zijn wijngaarden en lokale variëteiten. Alles draait alles Guerila om biodynamische wijnbouw. In de wijngaard wordt de wijn geboren en in een kelder kan deze rijpen tot de perfecte wijn. Er is een groot geloof in harmonie en balans. Bodemsoorten en micro ecosystemen worden verbonden door biologische preparaten in connectie gebracht met kosmische krachten.

Toont alle 2 resultaten

Toon filters

Pinela 2018

16,50
Deze witte wijn is puur natuur. Een heldere, strogele kleur met groene reflecties. Direct opvallend is de toon van tropisch fruit zoals ananas en mango in de neus, daarnaast wat geuren van marsepein en iets bloemigs. De smaak is vrolijk door het vele fruit en de sappige afdronk.

Retro Selection 2018

20,00
De Retro wijn van Guerila is levendig, lichtgoud van kleur met heldere reflecties. Bijzonder complexe geur met tonen van rauwe amandelen, gedroogde abrikoos, vers gebakken brood, kamille en honing. De smaak is net zo complex, deze begint vol met tonen van gedroogd fruit, vervolgens geven de zuren de wijn lengte waarbij in de finale een verfijnd bittertje naar voren komt. De smaak blijft maar doorgaan, als een echte strijder! De biodynamisch verkregen Rebula, Zelen, Pinela en Malvasia druiven ondergaan een schilweking van 4 dagen, vervolgens vergist met eigen gist en een jaar rijping in 1.000 liter houten vaten. Na botteling krijgt de wijn nog een flesrijping van 6 maanden alvorens deze verkocht wordt.