Vinné Sklepy Kutna Hora werd in 2002 opgericht door Stanislav Rudolfský en zijn zoon Lukáš. Samen zijn ze begonnen de bijna verloren glorie van de wijnbouw in Kutna Hora al sinds de 12e eeuw nieuw leven in te blazen. Zij doen dat op biodynamische wijze geheel in de traditie van hun voorouders. Tevens zijn zij het enige Tsjechische wijnhuis dat is gecertificeerd met het Demeter-keurmerk.

Toont alle 5 resultaten

Toon filters

Cabernet Cortis 2018

26,50
Tsjechische rode wijn. Volle wijn, rijk aan kleur en tannines. Aroma vol bosvruchten, kruiden en chocolade. De smaak is vol met een lange warme afdronk. De wijn rijpte 19 maanden in eikenhouten vaten met een inhoud van 500 l en kan gedurende 10 tot 15 jaar worden bewaard. De bodem van de wijngaard is diep kleiachtig kalkhoudend met een hoger aandeel actief calcium.

Chardonnay 2018

19,50
Tsjechische witte halfdroge wijn De geur zit vol met weidebloemen, overrijpe peren en vanille. De smaak is extractief, doet denken aan rijp fruit, boterperen, mango en kruiden. Op het einde is de wijn mineraal, lang en doet hij denken aan de rotsachtige ondergrond van de wijngaard U všech svatých.

Pinot Noir 2017 Klaret

17,50

Tsjechisch. Hele lichte rode wijn, ook wel claret genoemd, rode wijn op de witte wijn manier gemaakt met weinig schilcontact. Meer dan 24 maanden gerijpt in oude vaten, de kleur is lichtrood. Het aroma doet denken aan noten en gedroogd fruit. Nog maar beperkt beschikbaar!

 

Riesling 2018

15,50

Tsjechische witte droge wijn. De wijn heeft meer dan 12 maanden gerijpt in vaten, de kleur is lichtgeel met stroreflecties. Het aroma is rijk en doet denken aan overrijpe citrusvruchten, kruisbessen, edel hout, hars en lindetonen. Op het einde is de wijn mineraal, lang en doet hij denken aan de rotsachtige ondergrond van de wijngaard U všech svatých.

 

Wine Punk 2019

27,00
Tsjechische licht mousserende biodynamische natuurwijn. De druiven worden gedurende 4 maanden in een tank gefermenteerd, daarna zacht persen en meteen in de fles. Bevat alleen natuurlijk zwaveldioxide (niet-zwaveld). De wijn werd homeopathisch behandeld met duizendbladbloem. Spontaan gefermenteerd. Zacht mousserende wijn. Ongefilterd. Bijzonder!