Vinařství Špalek is een biodynamische familie wijnmakerij, opgericht in 1970 door František Špalek. Samen met zoon Marek, schoonzoon Petr Illgner en zoon Petr bewerken ze sinds 1992 12 hectare wijngaard in Kravi Hora (Cow Hill) dicht bij de stad Znojmo in Zuid-Moravië. Alleen natuurlijke compost, mest en kruidenthee worden gebruikt voor bemesting en ongediertebestrijding. Al het groenwerk wordt met de hand gedaan. Alle wijnen zijn Vegan gecertificeerd. Het wijnhuis is gelegen in de subregio Znojmo | Moravië.

De wijngaarden op de Kraví hora zijn georiënteerd op het oosten, zuiden en westen op een hoogte van 250 tot 300 m boven zeeniveau en worden door hun ligging beschermd tegen koude wind uit het noorden. Bij goed zicht zie je ook de Pálava of de Alpen.

Toont alle 6 resultaten

Toon filters

Grüner Veltliner 2018 Edelspitz

21,00
Grüner Veltliner Edelspitz. Unieke witte wijn met een productie van 600 flessen per jaar. Het wordt ambachtelijk geproduceerd, zonder tussenkomst. Het benadrukt het authentieke karakter van de wijnen uit Nový Šaldorf, waaraan ook de Duitse naam Edelspitz is verbonden. Het smaakt verfijnd en tegelijkertijd natuurlijk met een bijna romige textuur en nobelheid. Een van de beste witte wijnen in Moravië. Smaak verbetert door decanteren.

Pigéage 2016 Edelspitz

21,00
Pigéage Edelspitz. Cuvée van Gewurztraminer, Pinot gris. Unieke oranje wijn met een productie van 600 flessen per jaar. Het wordt ambachtelijk geproduceerd, zonder tussenkomst. Het benadrukt het authentieke karakter van de wijnen uit Nový Šaldorf, waaraan ook de Duitse naam Edelspitz is verbonden. Donker amber, oranje kleur. Het aroma is sterk kruidig, zoet, doet denken aan punch of sherry. De smaak is zeer rijk, sterk kruidig, droog tot bitter met tonen van gekonfijt fruit. De afdronk is exotisch en lang.

Sauvignon 2017 Edelspitz

21,00
Sauvignon Blanc Edelspitz. Unieke witte wijn met een productie van 600 flessen per jaar. Het wordt ambachtelijk geproduceerd, zonder tussenkomst. Het benadrukt het authentieke karakter van de wijnen uit Nový Šaldorf, waaraan ook de Duitse naam Edelspitz is verbonden. Licht gouden kleur. Aroma van rijpe witte grapefruit en ananas. De smaak van rijpe ananas met een vleugje vanille. De afdronk is rijk en verrassend lang.

Sauvignon 2019

13,75
Sauvignon Blanc. Late oogst. Wijn van goudgele kleur met groene reflecties. In de geur vind je aangename rassentonen. De smaak is vol, harmonieus en elegant met een sappige zuurgraad en een licht minerale afdronk. Om te serveren bij voorgerechten of gegrild vlees. S

Wijnpakket Špalek – 6 fles

110,00
Een mooie selectie wijnen van het biodynamische wijnhuis Spalek uit zuid Moravië Tsjechië. 3 Edelspitz wijnen: 2 wit: Sauvignon, Gruner Veltliner,een Oranje wijn en 2 rode wijnen: Pinot noir, Zweigelt en een Sauvignon Blanc. Klik op de wijnen voor meer info.

Zweigelt 2018

12,50
Zweigelt. Mooie gemakkelijk moravische rode fruitwijn met lichte tannines.