Het belangrijkste verschil tussen een biologische wijn en een ‘normale wijn’ is het gebruik van biologisch geteelde druiven, er worden geen herbiciden en pesticiden gebruikt. De biologische wijnmaker past juist allerlei slimme ‘ecologische trucs’ toe om de wijngaard gezond te houden. Hij plant bijvoorbeeld specifieke bloemen, die de schadelijke insecten van de druiven lokken. Vogels die op de bloemen afkomen eten vervolgens weer de insecten op. De wijn is niet alleen schoner en duurzamer dan ‘gewone wijn’ maar heeft vaker ook een hoge kwaliteit. En dat proef je. Hieronder de Standaard® biologische wijnen. Meer info.

Toont alle 2 resultaten

Toon filters

Honing Vino Cibulka

5,00
Bloemenhoning van bijenkolonies van het landgoed van Vino Cibulka op het schiereiland Portz Insel. Gemaakt door de bijen in de schaduw van oude lindebomen, kastanjes en acacia's. Het volume van het potje is ongeveer 1,5 dcl.

Zweigelt Rosé frizzante 2020

9,50
Een biologisch geproduceerde Zweigelt rosé FRIZZANTE mousserende wijn uit de subregio Mikulovská, Zuid-Moravië, Tsjechië. De wijn heeft een mooie baksteenkleur. De geur zit vol jonge kersen. De smaak is vol, zoet en heeft een middellange afdronk met op het einde aardbeienijs. Deze wijn is ideaal voor het maken van verfrissende drankjes, cocktails en wijnspritzes maar ook voor barbecues of familiefeesten.