XTEMOS ELEMENT
AJAX PRODUCTS TABS
Pinot Gris Orange 2017
Weer een lekkere Orange wijn van Petr Marcincak. Deze is iets droger dan zijn 2 zusjes uit 2018. Mooie licht oranje-gele kleur, een droge en verfijnde oranjewijn. Ruikt naar bio-appelmoes en cider. Is vrij lichtvoetig voor een oranje wijn. Veel appels en peren en een subtiel kruidnageltje. Druiven weken met schil 2-3 weken daarna worden de druiven geperst, na de fermentatie wordt grove droesem van de wijn gescheiden en fermenteert ze nog enige tijd door. Dan wordt de wijn gefilterd tot een fris en fruitige maar met volle tekstuur en kleur. Echt een hele makkelijke Oran wijn!
Cabernet Sauvignon 2020
Een biologisch geproduceerde Cabernet Sauvignon wijn uit de subregio Mikulovská, Zuid-Moravië, Tsjechië. De wijn heeft een diepe rode kleur. Geurige licht zure kersen. De smaak heeft een hint van chocolade, vanille. De afdronk is medium, samentrekkend en toch fris. De wijn is geschikt voor alle pasta's met vlees, tartaar, kalfsvlees, varkensvlees en jong rundvlees.
Chardonnay Waasweg 2021
Chardonnay van de Waasweg wijngaard, heeft een zachte textuur: krachtige strepen, geel met groene reflecties, licht natuurlijk troebel, subtiele geur en pittig in de mond. Uitstekende harmonie, vol en gestructureerd, delicaat samenspel van zoet en zuur, minerale insluitsels met een lange, smaakvolle afdronk.
Sauvignon 2017 Edelspitz
Sauvignon Blanc Edelspitz. Unieke witte wijn met een productie van 600 flessen per jaar. Het wordt ambachtelijk geproduceerd, zonder tussenkomst. Het benadrukt het authentieke karakter van de wijnen uit Nový Šaldorf, waaraan ook de Duitse naam Edelspitz is verbonden. Licht gouden kleur. Aroma van rijpe witte grapefruit en ananas. De smaak van rijpe ananas met een vleugje vanille. De afdronk is rijk en verrassend lang.
XTEMOS ELEMENT
AJAX PRODUCTS TABS SIMPLE
Retro Selection 2018
De Retro wijn van Guerila is levendig, lichtgoud van kleur met heldere reflecties. Bijzonder complexe geur met tonen van rauwe amandelen, gedroogde abrikoos, vers gebakken brood, kamille en honing. De smaak is net zo complex, deze begint vol met tonen van gedroogd fruit, vervolgens geven de zuren de wijn lengte waarbij in de finale een verfijnd bittertje naar voren komt. De smaak blijft maar doorgaan, als een echte strijder!
De biodynamisch verkregen Rebula, Zelen, Pinela en Malvasia druiven ondergaan een schilweking van 4 dagen, vervolgens vergist met eigen gist en een jaar rijping in 1.000 liter houten vaten. Na botteling krijgt de wijn nog een flesrijping van 6 maanden alvorens deze verkocht wordt.
Zweigelt 2019
Een prachtig rode frisse wijn net gebotteld door Fritz. Mooi robijnrood, fruitig en fris tegelijkertijd ietsje droog en met hele lichte tannines.
Weisserburgunder 2023
Deze Pinot Blanc is Fritz jongste Weissburgunder. Heerlijke en gevarieerde begeleider van groenten, vis en vlees.
Müller Thurgau CMYK 2020
Wijn van de Muller Thurgau in een grotere fles. Een wijn waar u niet over na hoeft te denken. Wijn die je als lunch, diner, op elk moment zomaar of overdag kunt drinken. Een wijn die de meeste mensen in Tsjechie zich herinneren als de huiswijn in literfles van alle wijnbars van het land in een literfles wordt geserveerd alleen deze met de Pálava-mineraliteit toegevoegd.
XTEMOS ELEMENT
AJAX PRODUCTS TABS ALTERNATIVE
Fashion
Cabernet Sauvignon 2022
Een biologisch geproduceerde Cabernet Sauvignon wijn uit de subregio Mikulovská, Zuid-Moravië, Tsjechië. De wijn heeft een diepe rode kleur. Geurige licht zure kersen. De smaak heeft een hint van chocolade, vanille. De afdronk is medium, licht samentrekkend en toch fris. De wijn is zeer geschikt voor alle pasta's met vlees, tartaar, kalfsvlees, varkensvlees en jong rundvlees, maar ook bij vis zoals zwaardvis en tonijn doet ie het goed.
Sauvignon 2019
Op eiken gefermenteerde en gerijpte Sauvignon Blanc, een 'cool climate' wijn uit Zuid-Tsjechië. Unieke stijl kortom. En buitengewoon fraai bovendien. Biodynamisch, wilde gisten, niet gefilterd.
Saint Laurent 2021
Een biologisch geproduceerde Saint Laurent wijn uit de subregio Velkopavlovická, Zuid-Moravië, Tsjechië. De Oost Europese variant Saint Laurent is een oorspronkelijke druivensoort uit de Elsas en verwant aan de Pinot Noir maar dan iets aardser.
Riesling ‘Eggstra’ 2019
EGGSTRA 2017 is een wijn die van het begin tot het einde is gemaakt in een houten vat in de vorm van een ei. In zeer beperkte oplage gemaakt en nog verkrijgbaar. De Riesling Vlasšký, ook wel Italian Riesling of Welschriesling genoemd is voor dit specifieke vat geselecteerd. Dankzij de ronde vorm van het vat word de gisting van de most niet gehinderd door de randen. De gisting verloopt daardoor soepeler, natuurlijker en harmonieus. Het eiken van het vat laat een kleine hoeveelheid zuurstof in de wijn stromen, wat de wijn helpt te rijpen.
Bij de eerste snuif herken je meteen het glas tussen alle andere wijnen.
Onbehandeld met sulfieten en ongefilterd. Zeer bijzondere wijn voor bij gevogelte.
XTEMOS ELEMENT
AJAX PRODUCTS TABS ARROWS PAGINATION
Weisserburgunder 2018
Deze Pinot Blanc noemt Fritz Weissburgunder. Heerlijke en gevarieerde begeleider van groenten, vis en vlees.
Saperavi 2018
Wijnmaker Nukri Kurdadze liet de biologische Saperavi druiven acht maanden met de schilletjes fermenteren en rijpen in qvevries (amforen). De wijn heeft opwekkende zuren als tegenwicht voor de onwaarschijnlijk geconcentreerde bosfruit en laurierdrop smaken. Pak een vulpen en je kunt er een brief mee schrijven.
Grüner Veltliner 2019 Brunnen
Grüner Veltliner van de Brunberg. Compact, sappig, zoet, elegant en intensief.
Roter Veltliner 2019
Met de hand geplukt in 25 kg boxen. Langzaam en voorzichtig geperst nadat de druiven 14 uur met schil hebben gelegen. Spontaan gegist in Rvs tank meer dan 12 maanden gerijpt. Ongefilterd gebotteld. Beetje kruidig in de neus. Vettig in de mond, fris, levendig.
XTEMOS ELEMENT
AJAX PRODUCTS TABS WITH ICONS
Sauvignon 2017 Edelspitz
Sauvignon Blanc Edelspitz. Unieke witte wijn met een productie van 600 flessen per jaar. Het wordt ambachtelijk geproduceerd, zonder tussenkomst. Het benadrukt het authentieke karakter van de wijnen uit Nový Šaldorf, waaraan ook de Duitse naam Edelspitz is verbonden. Licht gouden kleur. Aroma van rijpe witte grapefruit en ananas. De smaak van rijpe ananas met een vleugje vanille. De afdronk is rijk en verrassend lang.
Chardonnay 2021
Mooie biologisch geproduceerde, histaminearme Chardonnay uit de subregio Velkopavlovická, Zuid-Moravië, Tsjechië. De wijn heeft een mooie, lichtere kleur. De geur vol met aroma van appel, vlierbes en vanille. Smaakt naar geroosterde brioche met boter met een aangename afdronk. Het gaat goed samen met pasta en risotto, ook geschikt voor maaltijden met roomsausen en gegrild vlees.
Cabernet Sauvignon 2022 OAK
Een biologisch geproduceerde in eiken vaten gerijpte Cabernet Sauvgignon wijn uit de subregio Mikulovská, Zuid-Moravië, Tsjechië. De wijn heeft een dichte, karmozijnrode kleur. De geur zit vol kersen en zure kersen. De smaak heeft een hint van chocolade, vanille. De afdronk is vol, licht samentrekkend en toch verfrissend. De wijn is zeer geschikt voor alle pasta's met vlees, tartaar, kalfsvlees, varkensvlees en jong rundvlees, maar ook voor vis zoals zwaardvis en tonijn.
Saperavi 2018
Deze droge rode wijn is wat vettig, diep donkerrood en krachtig. Met donker bosfruit, de bitters van hazelnoot, de kruidigheid van laurier en flinke tannine. Georgische natuurwijnen die in qvevries (amforen) worden gemaakt krijgen vaak een natuurlijke 'malolactische fermentatie': de scherpe appelzuren worden in zachtere melkzuren omgezet. Kortom: de wijn wordt zachter en ronder. En dan ruikt hij vaak iets naar roomboterbabbelaars dat zal mettertijd verdwijnen en de tannine zal zachter worden. Het fruit en de kruiden blijven.
XTEMOS ELEMENT
AJAX PRODUCTS TABS LOAD MORE PAGINATION
Honing Vino Cibulka
Bloemenhoning van bijenkolonies van het landgoed van Vino Cibulka op het schiereiland Portz Insel. Gemaakt door de bijen in de schaduw van oude lindebomen, kastanjes en acacia's. Het volume van het potje is ongeveer 1,5 dcl.
Queenoa
We stellen onszelf en onze Queenoa graag voor.
"Wij" zijn de familie Salomon - Fritz, Birgit, Johanna, Stefanie, Fritz en Josefine. Wat bij ons tafel komt, voldoet eigenlijk altijd aan seizoensgebondenheid, regionaliteit en biologische kwaliteit.
Toen de oudste dochter Johanna een paar jaar geleden begon met plantaardige voeding, belandde de eerste portie van de hyped superfood quinoa onvermijdelijk op ons bord. Maar met enige geografische kennis leek de lange reis die deze kleine korrels moesten afleggen ons niet langer geheel in overeenstemming met onze claim op regionaliteit.
Met een zekere avontuurlijke geest in ons, hartstochtelijk vastbesloten om niet zo gemakkelijk culinaire en agrarische grenzen te accepteren, besloten we zonder verder oponthoud om gewoon onze eigen quinoa te kweken. Zo gezegd, zo gedaan, we kregen de zaden, en een paar pogingen later konden we in 2019 eindelijk onze eerste eigen quinoa oogsten.
Biologisch is logisch, onze boerderij is dynamisch, zo produceren we de eerste quinoa uit Oostenrijk in Demeter-kwaliteit. Gemotiveerd om de hoogste kwaliteit in harmonie te brengen met het beste voor onze omgeving.
Sauvignon Blanc 2020
Een biologisch geproduceerde, histaminearme Sauvignon blanc uit Pálava (Zuid-Moravië, Tsjechië). Alleen tijdens het bottelen werd de wijn minimaal gesulfureerd.
De wijn heeft een goudgele kleur die schittert met groenachtige reflecties. De geur zit vol met vlierbessen en exotische tonen van passievrucht. De smaak is verfrissend, verkwikkend met tonen van grapefruit, brandnetel en toast met gezouten boter. De persistentie is langer met een zachte en gladde afdronk.
Geschikt voor vette varkensvleesgerechten, viszalm, heilbot, palingmeerval. Geweldig om alleen te drinken. Een uur voor het drinken openen.
Cabernet Sauvignon 2020
Een biologisch geproduceerde Cabernet Sauvignon wijn uit de subregio Mikulovská, Zuid-Moravië, Tsjechië. De wijn heeft een diepe rode kleur. Geurige licht zure kersen. De smaak heeft een hint van chocolade, vanille. De afdronk is medium, samentrekkend en toch fris. De wijn is geschikt voor alle pasta's met vlees, tartaar, kalfsvlees, varkensvlees en jong rundvlees.
XTEMOS ELEMENT















