Regent is een Duits druivenras, dat is ontstaan uit een kruising van Diana (Silvaner x Müller-Thurgau) x Chambourcin.

Door het erfgoed van de Chambourcin-druif, heeft de Regent een behoorlijke resistentie tegen twee belangrijke schimmelziekten: echte meeldauw en valse meeldauw. Door een andere belangrijke eigenschap, namelijk vroegrijpheid, is Regent ook onder Nederlandse omstandigheden goed te telen en worden de druiven elk jaar (ook in slechte zomers) voldoende rijp voor de wijnproductie.

Het ras geeft kleine tot middelgrote blauwe bessen aan kleine tot middelgrote enigszins compacte trossen. De bessen rijpen vanaf eind september en worden erg zoet met een kruidige smaak. De stokken groeien sterk met een half-rechtopgaande groeiwijze. De bladeren kleuren in de herfst mooi rood. Op winderige en koele plekken kan de vruchtzetting te wensen over laten. De mate van resistentie tegen de echte en valse meeldauwschimmels is redelijk tot goed. Bij een hoge infectiedruk of onder ongunstige omstandigheden kan wel aantasting optreden, doch deze is dan gewoonlijk minder hevig dan bij niet-resistente rassen.
Door de grote hoeveelheden tanninen, wordt de wijn van Regent vaak moeilijk toegankelijk bevonden.

Enig resultaat

Toon filters

Monday Lisa 2016

16,00
Monday Lisa 2016 van Dom Bliskowice is een fruitig, elegant en complexe wijn, een explosie van bramen zowel in de neus als in de mond. Veel zwarte kersen ook, plus rozemarijn en een vleugje mos. Wijn 3 weken met de schil gefermenteerd, daarna 6 maanden op staal en 8 maanden in oude eiken vaten verder gerijpt.