Biodynamische wijnboeren werken biologisch maar gaan een stap verder dan hun biologische collega’s. Eén van de meest opmerkelijke methoden van de biodynamische wijnboeren is het gebruik preparaten om compost te verrijken. Specifieke plantenresten, mineralen en koemest worden in koehorens begraven. Enige tijd later worden ze verwerkt in compost of in de wijngaarden uitgestrooid. De biodynamisch bewerkte grond bevat meer micro organismen en de wortels van de wijnranken zijn dikker. Hieronder de Standaard® biodynamische wijnen. Meer informatie

Toont alle 2 resultaten

Toon filters

ORAN 2016

32,00
Een nieuwe jaargang Orange wijn van Grüner Veltliner, Chardonnay en Riesling. Zo oranje als de jassen van Tibetaanse monniken. Wild gefermenteerd met de schil, klein beetje pettilant, boers in stijl met tonen van rode appels, gedroogde abrikozen en sinaasappelkoekjes met chocoladesuikerglazuur, krachtige grip op het gehemelte, kurkdroog, elegant cederkruid, gedroogd fruit, enorme structuur om te bijten, het zuur geeft waanzinnig veel spanning en lengte.

Sauvignon 2019

33,00
Op eiken gefermenteerde en gerijpte Sauvignon Blanc, een 'cool climate' wijn uit Zuid-Tsjechië. Unieke stijl kortom. En buitengewoon fraai bovendien. Biodynamisch, wilde gisten, niet gefilterd.