Resultaat 25–30 van de 30 resultaten wordt getoond

Toon filters

Rkatsiteli-Chinuri 3 Terraces 2018

21,00
Wijnmaker Nukri Kurdadze liet de biologische Rkatsiteli en Chinuri druiven drie maanden met de schilletjes fermenteren en rijpen in qvevries (amforen). Daarna deed hij deze ORANGE wijn nog vier maanden in andere qvevries op lager gelegen 'terassen' in zijn kelder. Zijn unieke 'terrassen methode' leidt tot zachte en krachtige oranje wijn. Deze natuurwijn doet denken aan hazelnoottaart, kweepeer gelei, amandelspijs en geconfijte abrikoos. Dat klinkt zoet, maar hij is toch helemaal droog. Met een bescheiden alcoholpercentage en wat tannine in de afdronk.
 

Rosé Růžový Leonard 2020

17,50
Pink Leonard 2020 is de zogenaamde "field blend" van Fratava en Merlot, 2 druivensoorten die in 1 wijngaard groeien. De druiven worden op één dag samen geoogst. Dit is eigenlijk het principe van alle "Leonards van de wijnmakerij Plenér. De wijn werd vergist en gerijpt in een roestvrijstalen tank. Geniet van zijn structuur bij een temperatuur van ongeveer 15 ° C. Maar ook gekoeld smaakt deze Rose geweldig.

Saperavi 2018

25,00
Deze droge rode wijn is wat vettig, diep donkerrood en krachtig. Met donker bosfruit, de bitters van hazelnoot, de kruidigheid van laurier en flinke tannine. Georgische natuurwijnen die in qvevries (amforen) worden gemaakt krijgen vaak een natuurlijke 'malolactische fermentatie': de scherpe appelzuren worden in zachtere melkzuren omgezet. Kortom: de wijn wordt zachter en ronder. En dan ruikt hij vaak iets naar roomboterbabbelaars dat zal mettertijd verdwijnen en de tannine zal zachter worden. Het fruit en de kruiden blijven.

Saperavi 2018

26,50
Wijnmaker Nukri Kurdadze liet de biologische Saperavi druiven acht  maanden met de schilletjes fermenteren en rijpen in qvevries (amforen). De wijn heeft opwekkende zuren als tegenwicht voor de onwaarschijnlijk geconcentreerde bosfruit en laurierdrop smaken. Pak een vulpen en je kunt er een brief mee schrijven.
 

Sauvignon Blanc 2019

13,75
Een biologisch geproduceerde, histaminearme Sauvignon blanc uit Pálava (Zuid-Moravië, Tsjechië) die 13 maanden heeft gefermenteerd en is gerijpt in Franse barriquevaten zonder toevoeging van zwavel. Alleen tijdens het bottelen werd de wijn minimaal gesulfureerd. De wijn heeft een goudgele kleur die schittert met groenachtige reflecties. De geur zit vol met vlierbessen en exotische tonen van passievrucht. De smaak is verfrissend, verkwikkend met tonen van grapefruit, brandnetel en toast met gezouten boter. De persistentie is langer met een zachte en gladde afdronk. Geschikt voor vette varkensvleesgerechten, viszalm, heilbot, palingmeerval. Geweldig om alleen te drinken. Een uur voor het drinken openen.

Zweigelt Rosé frizzante 2020

9,50
Een biologisch geproduceerde Zweigelt rosé FRIZZANTE mousserende wijn uit de subregio Mikulovská, Zuid-Moravië, Tsjechië. De wijn heeft een mooie baksteenkleur. De geur zit vol jonge kersen. De smaak is vol, zoet en heeft een middellange afdronk met op het einde aardbeienijs. Deze wijn is ideaal voor het maken van verfrissende drankjes, cocktails en wijnspritzes maar ook voor barbecues of familiefeesten.