Bij Gut Oberstockstall worden de wijnen strikt volgens biodynamische principes geproduceerd. Birgit en Fritz Salomon gebruiken alleen compost en meststoffen die “door hun eigen boerderij” worden geproduceerd en dankzij de soortenrijke teelt van de wijngaarden hebben ze een perfecte leefomgeving voor veel nuttige insecten, waardoor ze op hun beurt het zonder chemische bestrijdingsmiddelen kunnen stellen. Dus een prachtige levenscyclus. De familie Salomon past deze biodynamische werk- en levenswijsheid consequent toe op alle gebieden – in hun eigen restaurant worden alleen regionale lekkernijen van de beste kwaliteit geserveerd en in de kelder grijpen ze voorzichtig en zo min mogelijk in. Fritz Salomon is er diep van overtuigd: “Alles wat in de wijngaard niet aan kwaliteit toeneemt, kan in de kelder niet worden gerepareerd”.

Enig resultaat

Toon filters

Queenoa

6,50
We stellen onszelf en onze Queenoa graag voor. "Wij" zijn de familie Salomon - Fritz, Birgit, Johanna, Stefanie, Fritz en Josefine. Wat bij ons tafel komt, voldoet eigenlijk altijd aan seizoensgebondenheid, regionaliteit en biologische kwaliteit. Toen de oudste dochter Johanna een paar jaar geleden begon met plantaardige voeding, belandde de eerste portie van de hyped superfood quinoa onvermijdelijk op ons bord. Maar met enige geografische kennis leek de lange reis die deze kleine korrels moesten afleggen ons niet langer geheel in overeenstemming met onze claim op regionaliteit. Met een zekere avontuurlijke geest in ons, hartstochtelijk vastbesloten om niet zo gemakkelijk culinaire en agrarische grenzen te accepteren, besloten we zonder verder oponthoud om gewoon onze eigen quinoa te kweken. Zo gezegd, zo gedaan, we kregen de zaden, en een paar pogingen later konden we in 2019 eindelijk onze eerste eigen quinoa oogsten. Biologisch is logisch, onze boerderij is dynamisch, zo produceren we de eerste quinoa uit Oostenrijk in Demeter-kwaliteit. Gemotiveerd om de hoogste kwaliteit in harmonie te brengen met het beste voor onze omgeving.