Vìno Marcinčák is een gecertificeerd biologisch familiebedrijf van wijnmaker Petr Marcinčák in Zuid Oost Tsjechië, de Mikulov-wijn-subregio. Petr’s filosofie bestaat uit het vergroten van de kwaliteit van de wijn door het weinig belasten van de druivenstruik, het verkleinen van de oogst en het verzorgen van de individuele druif. Een van de specialiteiten van Petr Marcinčák is de productie van zoete dessertwijnen. Aantrekkelijk door de complexiteit en buitengewone harmonie van de smaken.

Enig resultaat

Toon filters

Blaufrankisch 2017 – strowijn

37,50
De specialiteit van wijnmaker Petr Marcinčák is de productie van stro en van nature zoete wijnen met hun complexiteit en buitengewone harmonie van smaken. Deze strowijn (0,375l) is gemaakt van de Frankova (blaufrankisch). Druiven worden met de hand geplukt en gedroogd op bedjes van eigen geteelde bio-stro ongeveer 4-6 maanden. Waarna de druiven gedurende 36 uur zachtjes worden geperst waarna de wijn in foutenvaten verder rijpt. Smaak is massief, vol, rijk, elegant en fluweelzacht met een buitengewoon boeket van wilde bloemen, honing, gekonfijt fruit. Als dessert wijn perfect, als digestief, aperitief. Gaat goed samen met blauwe kaas, chocolade.