XTEMOS ELEMENT
AJAX PRODUCTS TABS
Marsecco 2023
Marsecco is een speelse verwijzing naar de wijnmaker Petr Marcinčák en Prosecco . Marsecco, biologische uiteraard, is een cuvée gemaakt van de Riesling en de Müller Thurgau. De frisse smaak is mooi in balans met een licht honingachtige aroma van linde- en acaciabloesem met hints van abrikoos. De aangenaam frisse en fruitige smaak wordt versterkt door de mooie delicate bubbeltjes. Geniet van deze sprankelende witte biologische wijn.
Welschriesling 2021
Deze italian Riesling (welschriesling) geeft een volle wijn. Sappig en zacht. Een zoetje van kiwi en perzik. Combineert prima met lichte Aziatische gerechten of een salade met noten en blauwe kaas.
Merlot 2020
Santei's Merlot 2020 is een elegante rode wijn met rijke smaken, geconcentreerd rond sterke aroma's van framboos, bosbes en zwarte bes. Lichte eiken en vanille aroma's, vergezeld van aardse en peperige kruiden, afgewerkt met een geur van koffie. De wijn heeft een medium body, gerijpt in traditioneel geproduceerde houten vaten gemaakt van Sloveense eik.
Pinot Gris 2021
Een mooie biologisch geproduceerde Pinot Gris (Rulandské Sedé) uit dé wijn regio Mikulovská, Zuid-Moravië, Tsjechië. Een vleeskleurige wijn met het aroma van rijp steenfruit, de smaak toont de rijpheid van gekonfijte grapefruit, en de afdronk is langer met de geur en smaak van rozijnen.
De wijn is gemakkelijk te combineren met roomsausen met vlees, groentesushi of geroosterde kip op alle mogelijke manieren.
XTEMOS ELEMENT
AJAX PRODUCTS TABS SIMPLE
Grüner Veltliner 2017 Maulbeerpark
Grüner Veltliner van de Maulbeerpark wijngaard. Zeer de moeite waard! Biologische Dynamisch. Krachtig, expressief en inhoudelijk. Mondvullend elegant en strak geweven. De aroma's variëren van vers tropisch fruit zoals rijpe ananas en suikermeloen tot gembertonen, waarbij ook voldoende ruimte wordt gegeven aan de klassieke Veltliner-smaak. Filigraan tannines en fijne bitterstoffen, minerale zoutheid en compacte zuurgraad onderstrepen een compacte en geconcentreerde body die recht en zorgeloos over het gehemelte loopt.
Sauvignon 2017 Edelspitz
Sauvignon Blanc Edelspitz. Unieke witte wijn met een productie van 600 flessen per jaar. Het wordt ambachtelijk geproduceerd, zonder tussenkomst. Het benadrukt het authentieke karakter van de wijnen uit Nový Šaldorf, waaraan ook de Duitse naam Edelspitz is verbonden. Licht gouden kleur. Aroma van rijpe witte grapefruit en ananas. De smaak van rijpe ananas met een vleugje vanille. De afdronk is rijk en verrassend lang.
Roter Veltliner 2019
Met de hand geplukt in 25 kg boxen. Langzaam en voorzichtig geperst nadat de druiven 14 uur met schil hebben gelegen. Spontaan gegist in Rvs tank meer dan 12 maanden gerijpt. Ongefilterd gebotteld. Beetje kruidig in de neus. Vettig in de mond, fris, levendig.
Kisi 2018
Deze oranje natuurwijn van Casreli uit Georgie is opvallend fruitig, ondanks zes maanden rijping met schil en pit in een qvevri, een grote aardewerken amfoor die in de grond is gegraven. Het fruit doet denken aan een ice tea met perzik, met een snufje witte peper. Je ruikt het, en je proeft het ook, samen met de bitters van walnoten, abrikozenmarmelade, gele pruimen en tannine in de afdronk. Iets koelen zo'n wijn en er altijd wat bij eten want daar is ie voor bedoeld.
XTEMOS ELEMENT
AJAX PRODUCTS TABS ALTERNATIVE
Fashion
Wine Punk 2019
Tsjechische licht mousserende biodynamische natuurwijn. De druiven worden gedurende 4 maanden in een tank gefermenteerd, daarna zacht persen en meteen in de fles. Bevat alleen natuurlijk zwaveldioxide (niet-zwaveld). De wijn werd homeopathisch behandeld met duizendbladbloem. Spontaan gefermenteerd. Zacht mousserende wijn. Ongefilterd. Bijzonder!
Neuburger 2021
Deze Neuburger geeft een wijn die voller en notiger is dan de bekende Grüner Veltliner. Sappig en zacht. Een zoetje van kiwi en perzik. Breed en bloemig met de blanke amandeltjes waar de druif bekend om staat. Combineert prachtig met lichte Aziatische gerechten of een salade met noten en blauwe kaas. Een aanrader!
Grüner Veltliner 2019 Brunnen
Grüner Veltliner van de Brunberg. Compact, sappig, zoet, elegant en intensief.
Grüner Veltliner Wachrein 2022
Grüner Veltliner. Biologisch dynamische witte wijn. Goudgeel met groene reflecties, kruidige geur van gedroogde kruiden. Ingebed in een strakke structuur. Een droge wijn met een aangenaam zurige afdronk. Vol van smaak en daardoor een ideale begeleider van gerechten.
XTEMOS ELEMENT
AJAX PRODUCTS TABS ARROWS PAGINATION
Chardonnay Waasweg 2021
Chardonnay van de Waasweg wijngaard, heeft een zachte textuur: krachtige strepen, geel met groene reflecties, licht natuurlijk troebel, subtiele geur en pittig in de mond. Uitstekende harmonie, vol en gestructureerd, delicaat samenspel van zoet en zuur, minerale insluitsels met een lange, smaakvolle afdronk.
Marsecco 2023
Marsecco is een speelse verwijzing naar de wijnmaker Petr Marcinčák en Prosecco . Marsecco, biologische uiteraard, is een cuvée gemaakt van de Riesling en de Müller Thurgau. De frisse smaak is mooi in balans met een licht honingachtige aroma van linde- en acaciabloesem met hints van abrikoos. De aangenaam frisse en fruitige smaak wordt versterkt door de mooie delicate bubbeltjes. Geniet van deze sprankelende witte biologische wijn.
Saint Laurent 2021
Een biologisch geproduceerde Saint Laurent wijn uit de subregio Velkopavlovická, Zuid-Moravië, Tsjechië. De Oost Europese variant Saint Laurent is een oorspronkelijke druivensoort uit de Elsas en verwant aan de Pinot Noir maar dan iets aardser.
Stilecht 2023
Afgelopen najaar is Fritz Salomon begonnen met een nieuwe serie zgn RAW natuurwijnen waarvan deze Orange de eerste is. Een frisse makkelijke orange wijn van Grüner Veltliner 2023 & Chardonnay 2022. Oranje door een lichte fermentatie met de schil. Lichte tonen van rode appels, gedroogde abrikozen en sinaasappelkoekjes met chocoladesuikerglazuur, het lichte zuurtje complementeert de smaak. Een erg makkelijk fijn glas! 13,5 vol.%
Het frisse looizuur werkt als een verfrissend aperitief. Minimaal gezwaveld en ongefilterd.
XTEMOS ELEMENT
AJAX PRODUCTS TABS WITH ICONS
Gruner Veltliner 2022
Mooie biologisch geproduceerde, histaminearme Gruner Veltiner (Veltlinské Zelené) uit de subregio Mikulovská, Zuid-Moravië, Tsjechië. De wijn heeft een mooie, lichte kleur met een licht zoetje.
Khikhvi 2018
Op het etiket zien we de mannen van Casreli in hun favoriete habitat: aan tafel met veel eten en wijn. Deze oranje natuurwijn van Casreli uit Georgie is een natuurwijn pur sang. Zuiver, helder en bijna goudkleurig. Aards. Hazelnoten, dikke marmelade en gedroogd fruit van rijpe abrikozen. Zes maanden rijping met schil en pit in een qvevri, een grote aardewerken amfoor die in de grond is gegraven. Iets koelen zo'n wijn en er altijd wat bij eten want daar is ie voor bedoeld.
Italian Riesling 2018
Deze Welschriesling, de Tsjechen kennen hem als Ryzlink Vlašky, is licht aromatisch, fris met een verkwikkend zuurtje. Prima.
Sauvignon Blanc 2020
Een biologisch geproduceerde, histaminearme Sauvignon blanc uit Pálava (Zuid-Moravië, Tsjechië). Alleen tijdens het bottelen werd de wijn minimaal gesulfureerd.
De wijn heeft een goudgele kleur die schittert met groenachtige reflecties. De geur zit vol met vlierbessen en exotische tonen van passievrucht. De smaak is verfrissend, verkwikkend met tonen van grapefruit, brandnetel en toast met gezouten boter. De persistentie is langer met een zachte en gladde afdronk.
Geschikt voor vette varkensvleesgerechten, viszalm, heilbot, palingmeerval. Geweldig om alleen te drinken. Een uur voor het drinken openen.
XTEMOS ELEMENT
AJAX PRODUCTS TABS LOAD MORE PAGINATION
Honing Vino Cibulka
Bloemenhoning van bijenkolonies van het landgoed van Vino Cibulka op het schiereiland Portz Insel. Gemaakt door de bijen in de schaduw van oude lindebomen, kastanjes en acacia's. Het volume van het potje is ongeveer 1,5 dcl.
Queenoa
We stellen onszelf en onze Queenoa graag voor.
"Wij" zijn de familie Salomon - Fritz, Birgit, Johanna, Stefanie, Fritz en Josefine. Wat bij ons tafel komt, voldoet eigenlijk altijd aan seizoensgebondenheid, regionaliteit en biologische kwaliteit.
Toen de oudste dochter Johanna een paar jaar geleden begon met plantaardige voeding, belandde de eerste portie van de hyped superfood quinoa onvermijdelijk op ons bord. Maar met enige geografische kennis leek de lange reis die deze kleine korrels moesten afleggen ons niet langer geheel in overeenstemming met onze claim op regionaliteit.
Met een zekere avontuurlijke geest in ons, hartstochtelijk vastbesloten om niet zo gemakkelijk culinaire en agrarische grenzen te accepteren, besloten we zonder verder oponthoud om gewoon onze eigen quinoa te kweken. Zo gezegd, zo gedaan, we kregen de zaden, en een paar pogingen later konden we in 2019 eindelijk onze eerste eigen quinoa oogsten.
Biologisch is logisch, onze boerderij is dynamisch, zo produceren we de eerste quinoa uit Oostenrijk in Demeter-kwaliteit. Gemotiveerd om de hoogste kwaliteit in harmonie te brengen met het beste voor onze omgeving.
Sauvignon Blanc 2020
Een biologisch geproduceerde, histaminearme Sauvignon blanc uit Pálava (Zuid-Moravië, Tsjechië). Alleen tijdens het bottelen werd de wijn minimaal gesulfureerd.
De wijn heeft een goudgele kleur die schittert met groenachtige reflecties. De geur zit vol met vlierbessen en exotische tonen van passievrucht. De smaak is verfrissend, verkwikkend met tonen van grapefruit, brandnetel en toast met gezouten boter. De persistentie is langer met een zachte en gladde afdronk.
Geschikt voor vette varkensvleesgerechten, viszalm, heilbot, palingmeerval. Geweldig om alleen te drinken. Een uur voor het drinken openen.
Cabernet Sauvignon 2020
Een biologisch geproduceerde Cabernet Sauvignon wijn uit de subregio Mikulovská, Zuid-Moravië, Tsjechië. De wijn heeft een diepe rode kleur. Geurige licht zure kersen. De smaak heeft een hint van chocolade, vanille. De afdronk is medium, samentrekkend en toch fris. De wijn is geschikt voor alle pasta's met vlees, tartaar, kalfsvlees, varkensvlees en jong rundvlees.
XTEMOS ELEMENT















