XTEMOS ELEMENT
AJAX PRODUCTS TABS
Zweigelt 2019
Een prachtig rode frisse wijn net gebotteld door Fritz. Mooi robijnrood, fruitig en fris tegelijkertijd ietsje droog en met hele lichte tannines.
Sauvignon Blanc 2020
Een biologisch geproduceerde, histaminearme Sauvignon blanc uit Pálava (Zuid-Moravië, Tsjechië). Alleen tijdens het bottelen werd de wijn minimaal gesulfureerd.
De wijn heeft een goudgele kleur die schittert met groenachtige reflecties. De geur zit vol met vlierbessen en exotische tonen van passievrucht. De smaak is verfrissend, verkwikkend met tonen van grapefruit, brandnetel en toast met gezouten boter. De persistentie is langer met een zachte en gladde afdronk.
Geschikt voor vette varkensvleesgerechten, viszalm, heilbot, palingmeerval. Geweldig om alleen te drinken. Een uur voor het drinken openen.
Pinot Gris 2020
Een mooie biologisch geproduceerde Pinot Gris wijn uit Zuid-Moravië, Tsjechië. Deze wijn zit vol verzadigde kleuren met een lichte sprankeling. Heeft het aroma van rijpe mirabel en sinaasappelschil. Qua dronk vanille, dan zachtheid, delicatesse, nobelheid met de nasmaak van geroosterde boterachtige brioche. Medium lange afdronk met fijn gestructureerde tannines. Geschikt om alleen te drinken, of in combinatie met vis op sinaasappels, of bij vlees met roomsaus.
Roter Veltliner 2022
Met de hand geplukt in 25 kg boxen. Langzaam geperst. Spontaan gegist in Rvs tank meer dan 12 maanden gerijpt. Ongefilterd gebotteld. Fris, levendig. GESCHIEDENIS: Roter Veltliner was ooit een van de belangrijkste druivensoorten in Wagram. Sinds 2015 is de Roter Veltliner weer aangeplant in de wijngaard "Halterhaus". Het kostte de plant vier jaar om voldoende opbrengst te produceren voor een oogstjaar. 2019 was de eerste Roter Veltliner sinds 1969.
XTEMOS ELEMENT
AJAX PRODUCTS TABS SIMPLE
Sauvignon Blanc 2020
Een biologisch geproduceerde, histaminearme Sauvignon blanc uit Pálava (Zuid-Moravië, Tsjechië). Alleen tijdens het bottelen werd de wijn minimaal gesulfureerd.
De wijn heeft een goudgele kleur die schittert met groenachtige reflecties. De geur zit vol met vlierbessen en exotische tonen van passievrucht. De smaak is verfrissend, verkwikkend met tonen van grapefruit, brandnetel en toast met gezouten boter. De persistentie is langer met een zachte en gladde afdronk.
Geschikt voor vette varkensvleesgerechten, viszalm, heilbot, palingmeerval. Geweldig om alleen te drinken. Een uur voor het drinken openen.
Chardonnay 2018
Tsjechische witte halfdroge wijn
De geur zit vol met weidebloemen, overrijpe peren en vanille. De smaak is extractief, doet denken aan rijp fruit, boterperen, mango en kruiden. Op het einde is de wijn mineraal, lang en doet hij denken aan de rotsachtige ondergrond van de wijngaard U všech svatých.
Riesling 2015 Tobel
Deze Riesling Tobel 2015 is een compact en gedragen wijn door levendig en sappig fruit. Onthult bij openen nieuwe aroma's en indrukken.
Sauvignon 2017 Edelspitz
Sauvignon Blanc Edelspitz. Unieke witte wijn met een productie van 600 flessen per jaar. Het wordt ambachtelijk geproduceerd, zonder tussenkomst. Het benadrukt het authentieke karakter van de wijnen uit Nový Šaldorf, waaraan ook de Duitse naam Edelspitz is verbonden. Licht gouden kleur. Aroma van rijpe witte grapefruit en ananas. De smaak van rijpe ananas met een vleugje vanille. De afdronk is rijk en verrassend lang.
XTEMOS ELEMENT
AJAX PRODUCTS TABS ALTERNATIVE
Fashion
Rebula 2021
Santei's Rebula is lichtbruin, bijna oranje van kleur en medium gearomatiseerd op de neus, met een zachte geur van citrus en mediterrane kruiden. Vers, knapperig en overheerlijk in de mond, heeft het een intense en complexe smaak, gekenmerkt door schilcontact en rijping in eikenhouten vaten. Het kan het beste worden gecombineerd met een warm voorgerecht zoals pasta of risotto.
Grüner Veltliner 2016 Maulbeerpark
Grüner Veltliner. Biologische Dynamisch. Krachtig, expressief en inhoudelijk. Mondvullend elegant en strak geweven. De aroma's variëren van vers tropisch fruit zoals rijpe ananas en suikermeloen tot gembertonen, waarbij ook voldoende ruimte wordt gegeven aan de klassieke Veltliner-smaak. Filigraan tannines en fijne bitterstoffen, minerale zoutheid en compacte zuurgraad onderstrepen een compacte en geconcentreerde body die recht en zorgeloos over het gehemelte loopt.
Welschriesling 2021
Deze italian Riesling (welschriesling) geeft een volle wijn. Sappig en zacht. Een zoetje van kiwi en perzik. Combineert prima met lichte Aziatische gerechten of een salade met noten en blauwe kaas.
Pet Nat Rosé 2021
Een rose van de Zweigelt met een licht mousserend bubbeltje. Mat-rose met bronzen reflecties. Geur van sinaasappels met kaneel en kardemom; extreem lange fijne parelmoerzachte bubbels, zacht mondgevoel, rabarber, sinaasappels en ananas-aardbeien. Extreem gemakkelijk te drinken, delicate fruitzoetheid met verfrissende zuren, lange sinaasappelsmaak.
XTEMOS ELEMENT
AJAX PRODUCTS TABS ARROWS PAGINATION
Rkatsiteli 2018 3 Terraces
Natuurwijn van biologische druiven en met zo weinig mogelijk ingrepen door de wijnmaker. Deze Orange wijn heeft een licht amberen kleur. Een neus van gedroogde bladeren, noten en frisse tamarinde zuren. Je proeft die tamarinde zuren ook samen met appeltjes en de milde bitters van groene thee. Complex, intrigerend, loepzuiver en met veel souplesse. Bijzonder orange!
Retro Selection 2018
De Retro wijn van Guerila is levendig, lichtgoud van kleur met heldere reflecties. Bijzonder complexe geur met tonen van rauwe amandelen, gedroogde abrikoos, vers gebakken brood, kamille en honing. De smaak is net zo complex, deze begint vol met tonen van gedroogd fruit, vervolgens geven de zuren de wijn lengte waarbij in de finale een verfijnd bittertje naar voren komt. De smaak blijft maar doorgaan, als een echte strijder!
De biodynamisch verkregen Rebula, Zelen, Pinela en Malvasia druiven ondergaan een schilweking van 4 dagen, vervolgens vergist met eigen gist en een jaar rijping in 1.000 liter houten vaten. Na botteling krijgt de wijn nog een flesrijping van 6 maanden alvorens deze verkocht wordt.
Malvazija 2021
Santei's bestseller de Malvazija 2021, is een orangewijne met een goudbruine kleur met tinten amber. Het heeft een rijp boeket van gedroogd fruit met een intense geur van abrikozen en dadels. Je kunt ook hooi, acaciahoning en kamille identificeren. De wijn is sterk en intens van smaak en heeft een lange nasmaak. De magie zit in de balans tussen zuurgraad en rijkdom van het lichaam, wat de wijn elegant en harmonieus maakt, terwijl je zin krijgt in een ander glas. (13 % alcohol)
Cabernet Sauvignon 2022 OAK
Een biologisch geproduceerde in eiken vaten gerijpte Cabernet Sauvgignon wijn uit de subregio Mikulovská, Zuid-Moravië, Tsjechië. De wijn heeft een dichte, karmozijnrode kleur. De geur zit vol kersen en zure kersen. De smaak heeft een hint van chocolade, vanille. De afdronk is vol, licht samentrekkend en toch verfrissend. De wijn is zeer geschikt voor alle pasta's met vlees, tartaar, kalfsvlees, varkensvlees en jong rundvlees, maar ook voor vis zoals zwaardvis en tonijn.
XTEMOS ELEMENT
AJAX PRODUCTS TABS WITH ICONS
Rkatsiteli-Chinuri 3 Terraces 2018
Wijnmaker Nukri Kurdadze liet de biologische Rkatsiteli en Chinuri druiven drie maanden met de schilletjes fermenteren en rijpen in qvevries (amforen). Daarna deed hij deze ORANGE wijn nog vier maanden in andere qvevries op lager gelegen 'terassen' in zijn kelder.
Zijn unieke 'terrassen methode' leidt tot zachte en krachtige oranje wijn. Deze natuurwijn doet denken aan hazelnoottaart, kweepeer gelei, amandelspijs en geconfijte abrikoos. Dat klinkt zoet, maar hij is toch helemaal droog. Met een bescheiden alcoholpercentage en wat tannine in de afdronk.
Gruner Veltliner 2022
Mooie biologisch geproduceerde, histaminearme Gruner Veltiner (Veltlinské Zelené) uit de subregio Mikulovská, Zuid-Moravië, Tsjechië. De wijn heeft een mooie, lichte kleur met een licht zoetje.
Pinot Gris Orange 2017
Weer een lekkere Orange wijn van Petr Marcincak. Deze is iets droger dan zijn 2 zusjes uit 2018. Mooie licht oranje-gele kleur, een droge en verfijnde oranjewijn. Ruikt naar bio-appelmoes en cider. Is vrij lichtvoetig voor een oranje wijn. Veel appels en peren en een subtiel kruidnageltje. Druiven weken met schil 2-3 weken daarna worden de druiven geperst, na de fermentatie wordt grove droesem van de wijn gescheiden en fermenteert ze nog enige tijd door. Dan wordt de wijn gefilterd tot een fris en fruitige maar met volle tekstuur en kleur. Echt een hele makkelijke Oran wijn!
Saperavi 2018
Wijnmaker Nukri Kurdadze liet de biologische Saperavi druiven acht maanden met de schilletjes fermenteren en rijpen in qvevries (amforen). De wijn heeft opwekkende zuren als tegenwicht voor de onwaarschijnlijk geconcentreerde bosfruit en laurierdrop smaken. Pak een vulpen en je kunt er een brief mee schrijven.
XTEMOS ELEMENT
AJAX PRODUCTS TABS LOAD MORE PAGINATION
Honing Vino Cibulka
Bloemenhoning van bijenkolonies van het landgoed van Vino Cibulka op het schiereiland Portz Insel. Gemaakt door de bijen in de schaduw van oude lindebomen, kastanjes en acacia's. Het volume van het potje is ongeveer 1,5 dcl.
Queenoa
We stellen onszelf en onze Queenoa graag voor.
"Wij" zijn de familie Salomon - Fritz, Birgit, Johanna, Stefanie, Fritz en Josefine. Wat bij ons tafel komt, voldoet eigenlijk altijd aan seizoensgebondenheid, regionaliteit en biologische kwaliteit.
Toen de oudste dochter Johanna een paar jaar geleden begon met plantaardige voeding, belandde de eerste portie van de hyped superfood quinoa onvermijdelijk op ons bord. Maar met enige geografische kennis leek de lange reis die deze kleine korrels moesten afleggen ons niet langer geheel in overeenstemming met onze claim op regionaliteit.
Met een zekere avontuurlijke geest in ons, hartstochtelijk vastbesloten om niet zo gemakkelijk culinaire en agrarische grenzen te accepteren, besloten we zonder verder oponthoud om gewoon onze eigen quinoa te kweken. Zo gezegd, zo gedaan, we kregen de zaden, en een paar pogingen later konden we in 2019 eindelijk onze eerste eigen quinoa oogsten.
Biologisch is logisch, onze boerderij is dynamisch, zo produceren we de eerste quinoa uit Oostenrijk in Demeter-kwaliteit. Gemotiveerd om de hoogste kwaliteit in harmonie te brengen met het beste voor onze omgeving.
Sauvignon Blanc 2020
Een biologisch geproduceerde, histaminearme Sauvignon blanc uit Pálava (Zuid-Moravië, Tsjechië). Alleen tijdens het bottelen werd de wijn minimaal gesulfureerd.
De wijn heeft een goudgele kleur die schittert met groenachtige reflecties. De geur zit vol met vlierbessen en exotische tonen van passievrucht. De smaak is verfrissend, verkwikkend met tonen van grapefruit, brandnetel en toast met gezouten boter. De persistentie is langer met een zachte en gladde afdronk.
Geschikt voor vette varkensvleesgerechten, viszalm, heilbot, palingmeerval. Geweldig om alleen te drinken. Een uur voor het drinken openen.
Cabernet Sauvignon 2020
Een biologisch geproduceerde Cabernet Sauvignon wijn uit de subregio Mikulovská, Zuid-Moravië, Tsjechië. De wijn heeft een diepe rode kleur. Geurige licht zure kersen. De smaak heeft een hint van chocolade, vanille. De afdronk is medium, samentrekkend en toch fris. De wijn is geschikt voor alle pasta's met vlees, tartaar, kalfsvlees, varkensvlees en jong rundvlees.
XTEMOS ELEMENT















