XTEMOS ELEMENT
AJAX PRODUCTS TABS
Pálava 2018
Mooie wijn van een typische Tsjechische druif. Delicate geroosterde tonen, gekonfijt en exotisch fruit, abrikoos, peer, mooie kruiden en een beknopte mineraliteit. Licht kruidige witte wijn, floraal in de neus en opvallend fris met lange rijke afdronk. Een glas met veel expressie en inhoud. Harmonieus, elegant en soepel geheel. Hier heeft Petr een fijne wijn van gemaakt!
Merlot 2018
Cistenzer monnikken maakten in de dertiende eeuw al wijn van Franse druiven, precies op de plek waar de familie Vybíral nu de Merlot druiven voor deze fraaie wijn plukt.
Rkatsiteli 2018 3 Terraces
Natuurwijn van biologische druiven en met zo weinig mogelijk ingrepen door de wijnmaker. Deze Orange wijn heeft een licht amberen kleur. Een neus van gedroogde bladeren, noten en frisse tamarinde zuren. Je proeft die tamarinde zuren ook samen met appeltjes en de milde bitters van groene thee. Complex, intrigerend, loepzuiver en met veel souplesse. Bijzonder orange!
Riesling 2017 Tobel
Riesling Tobel 2017 is een stralend citroengele wijn met een geurig boeket van wit fruit, kruiden en bloemen. Sappige perzik met een stevige, frisse en levendige structuur. Rechtlijnig en direct, geconcentreerd en nauwkeurig. Spanning en grip geven een veelbelovend lange afdronk.
XTEMOS ELEMENT
AJAX PRODUCTS TABS SIMPLE
Fashion
Sauvignon Blanc 2019
Een biologisch geproduceerde, histaminearme Sauvignon blanc uit Pálava (Zuid-Moravië, Tsjechië) die 13 maanden heeft gefermenteerd en is gerijpt in Franse barriquevaten zonder toevoeging van zwavel. Alleen tijdens het bottelen werd de wijn minimaal gesulfureerd.
De wijn heeft een goudgele kleur die schittert met groenachtige reflecties. De geur zit vol met vlierbessen en exotische tonen van passievrucht. De smaak is verfrissend, verkwikkend met tonen van grapefruit, brandnetel en toast met gezouten boter. De persistentie is langer met een zachte en gladde afdronk.
Geschikt voor vette varkensvleesgerechten, viszalm, heilbot, palingmeerval. Geweldig om alleen te drinken. Een uur voor het drinken openen.
Pet Nat Rosé 2021
Een rose van de Zweigelt met een licht mousserend bubbeltje. Mat-rose met bronzen reflecties. Geur van sinaasappels met kaneel en kardemom; extreem lange fijne parelmoerzachte bubbels, zacht mondgevoel, rabarber, sinaasappels en ananas-aardbeien. Extreem gemakkelijk te drinken, delicate fruitzoetheid met verfrissende zuren, lange sinaasappelsmaak.
Rosé 2020
Mooie frisse rosé van de Zweigelt. De textuur is sappig, geconcentreerd, de zuurgraad verkwikkend. Evenwichtig en compact.
Rkatsiteli-Chinuri 3 Terraces 2018
Wijnmaker Nukri Kurdadze liet de biologische Rkatsiteli en Chinuri druiven drie maanden met de schilletjes fermenteren en rijpen in qvevries (amforen). Daarna deed hij deze ORANGE wijn nog vier maanden in andere qvevries op lager gelegen 'terassen' in zijn kelder.
Zijn unieke 'terrassen methode' leidt tot zachte en krachtige oranje wijn. Deze natuurwijn doet denken aan hazelnoottaart, kweepeer gelei, amandelspijs en geconfijte abrikoos. Dat klinkt zoet, maar hij is toch helemaal droog. Met een bescheiden alcoholpercentage en wat tannine in de afdronk.
XTEMOS ELEMENT
AJAX PRODUCTS TABS ALTERNATIVE
Fashion
Chardonnay 2014 Kirchberg
Deze Chardonnay uit 2014 is een volle en frisse wijn van Fritz wijngoed Kirchberg. Druiven zijn met de hand geplukt in 25 kg kisten vervolgens geperst. Daarna ca 22 maanden op natuurlijke wijze vergist in kleine houten vaten.
Johanniter 2020
J'20 van Dom Bliskowice is een heerlijke aromatische witte wijn. Het is fruitig met tonen van groene appel, een vleugje karamel en wat lichte rozemarijn. We houden van de frisse zuren en de zilte afdronk.
Zweigelt 2018
Zweigelt. Mooie gemakkelijk moravische rode fruitwijn met lichte tannines.
Rkatsiteli-Chinuri 3 Terraces 2018
Wijnmaker Nukri Kurdadze liet de biologische Rkatsiteli en Chinuri druiven drie maanden met de schilletjes fermenteren en rijpen in qvevries (amforen). Daarna deed hij deze ORANGE wijn nog vier maanden in andere qvevries op lager gelegen 'terassen' in zijn kelder.
Zijn unieke 'terrassen methode' leidt tot zachte en krachtige oranje wijn. Deze natuurwijn doet denken aan hazelnoottaart, kweepeer gelei, amandelspijs en geconfijte abrikoos. Dat klinkt zoet, maar hij is toch helemaal droog. Met een bescheiden alcoholpercentage en wat tannine in de afdronk.
XTEMOS ELEMENT
AJAX PRODUCTS TABS ARROWS PAGINATION
Electronics
Chardonnay 2014 Kirchberg
Deze Chardonnay uit 2014 is een volle en frisse wijn van Fritz wijngoed Kirchberg. Druiven zijn met de hand geplukt in 25 kg kisten vervolgens geperst. Daarna ca 22 maanden op natuurlijke wijze vergist in kleine houten vaten.
Monday Lisa 2016
Monday Lisa 2016 van Dom Bliskowice is een fruitig, elegant en complexe wijn, een explosie van bramen zowel in de neus als in de mond. Veel zwarte kersen ook, plus rozemarijn en een vleugje mos. Wijn 3 weken met de schil gefermenteerd, daarna 6 maanden op staal en 8 maanden in oude eiken vaten verder gerijpt.
Kisi 2018
Deze oranje natuurwijn van Casreli uit Georgie is opvallend fruitig, ondanks zes maanden rijping met schil en pit in een qvevri, een grote aardewerken amfoor die in de grond is gegraven. Het fruit doet denken aan een ice tea met perzik, met een snufje witte peper. Je ruikt het, en je proeft het ook, samen met de bitters van walnoten, abrikozenmarmelade, gele pruimen en tannine in de afdronk. Iets koelen zo'n wijn en er altijd wat bij eten want daar is ie voor bedoeld.
Riesling ‘Eggstra’ 2019
EGGSTRA 2017 is een wijn die van het begin tot het einde is gemaakt in een houten vat in de vorm van een ei. In zeer beperkte oplage gemaakt en nog verkrijgbaar. De Riesling Vlasšký, ook wel Italian Riesling of Welschriesling genoemd is voor dit specifieke vat geselecteerd. Dankzij de ronde vorm van het vat word de gisting van de most niet gehinderd door de randen. De gisting verloopt daardoor soepeler, natuurlijker en harmonieus. Het eiken van het vat laat een kleine hoeveelheid zuurstof in de wijn stromen, wat de wijn helpt te rijpen.
Bij de eerste snuif herken je meteen het glas tussen alle andere wijnen.
Onbehandeld met sulfieten en ongefilterd. Zeer bijzondere wijn voor bij gevogelte.
XTEMOS ELEMENT
AJAX PRODUCTS TABS WITH ICONS
Cabernet Sauvignon 2020
Een biologisch geproduceerde Cabernet Sauvgignon wijn uit de subregio Mikulovská, Zuid-Moravië, Tsjechië. De wijn heeft een dichte, karmozijnrode kleur. De geur zit vol kersen en zure kersen. De smaak heeft een hint van chocolade, vanille. De afdronk is medium, licht samentrekkend en toch verfrissend. De wijn is zeer geschikt voor alle pasta's met vlees, tartaar, kalfsvlees, varkensvlees en jong rundvlees, maar ook voor vis zoals zwaardvis en tonijn.
Grüner Veltliner 2016 Maulbeerpark
Grüner Veltliner. Biologische Dynamisch. Krachtig, expressief en inhoudelijk. Mondvullend elegant en strak geweven. De aroma's variëren van vers tropisch fruit zoals rijpe ananas en suikermeloen tot gembertonen, waarbij ook voldoende ruimte wordt gegeven aan de klassieke Veltliner-smaak. Filigraan tannines en fijne bitterstoffen, minerale zoutheid en compacte zuurgraad onderstrepen een compacte en geconcentreerde body die recht en zorgeloos over het gehemelte loopt.
Riesling 2018
R'18 van Dom Bliskowice is een droge Riesling op basis van mineraliteit. Geweldig zoutgehalte, aroma's van groene olijven, abrikozen en citroen. Een interessante hint van benzine kan worden gedetecteerd. De wijn evolueert met de tijd, de volgende dag is ie nog beter.
Riesling 2017 Tobel
Riesling Tobel 2017 is een stralend citroengele wijn met een geurig boeket van wit fruit, kruiden en bloemen. Sappige perzik met een stevige, frisse en levendige structuur. Rechtlijnig en direct, geconcentreerd en nauwkeurig. Spanning en grip geven een veelbelovend lange afdronk.
XTEMOS ELEMENT
AJAX PRODUCTS TABS LOAD MORE PAGINATION
Honing Vino Cibulka
Bloemenhoning van bijenkolonies van het landgoed van Vino Cibulka op het schiereiland Portz Insel. Gemaakt door de bijen in de schaduw van oude lindebomen, kastanjes en acacia's. Het volume van het potje is ongeveer 1,5 dcl.
Queenoa
We stellen onszelf en onze Queenoa graag voor.
"Wij" zijn de familie Salomon - Fritz, Birgit, Johanna, Stefanie, Fritz en Josefine. Wat bij ons tafel komt, voldoet eigenlijk altijd aan seizoensgebondenheid, regionaliteit en biologische kwaliteit.
Toen de oudste dochter Johanna een paar jaar geleden begon met plantaardige voeding, belandde de eerste portie van de hyped superfood quinoa onvermijdelijk op ons bord. Maar met enige geografische kennis leek de lange reis die deze kleine korrels moesten afleggen ons niet langer geheel in overeenstemming met onze claim op regionaliteit.
Met een zekere avontuurlijke geest in ons, hartstochtelijk vastbesloten om niet zo gemakkelijk culinaire en agrarische grenzen te accepteren, besloten we zonder verder oponthoud om gewoon onze eigen quinoa te kweken. Zo gezegd, zo gedaan, we kregen de zaden, en een paar pogingen later konden we in 2019 eindelijk onze eerste eigen quinoa oogsten.
Biologisch is logisch, onze boerderij is dynamisch, zo produceren we de eerste quinoa uit Oostenrijk in Demeter-kwaliteit. Gemotiveerd om de hoogste kwaliteit in harmonie te brengen met het beste voor onze omgeving.
Zweigelt Rosé frizzante 2020
Een biologisch geproduceerde Zweigelt rosé FRIZZANTE mousserende wijn uit de subregio Mikulovská, Zuid-Moravië, Tsjechië. De wijn heeft een mooie baksteenkleur. De geur zit vol jonge kersen. De smaak is vol, zoet en heeft een middellange afdronk met op het einde aardbeienijs. Deze wijn is ideaal voor het maken van verfrissende drankjes, cocktails en wijnspritzes maar ook voor barbecues of familiefeesten.
Pinot Noir 2020
Een biologisch geproduceerde Pinot noir, Rulandské modré ( in Tsjechisch) uit de subregio Mikulovská, Zuid-Moravië, Tsjechië. De wijn heeft een donkere robijnrode kleur met baksteenreflecties. Het aroma is vol fruitigheid & kruidigheidmet een rokerige ondertoon. De smaak is vol rijpe rode bosvruchten. De wijn is bedoeld voor rood vlees, gevuld gevogelte en wild. Het is ook geschikt om nog enkele jaren verder te rijpen.
XTEMOS ELEMENT