Resultaat 28–36 van de 60 resultaten wordt getoond

Toon filters

Pigéage 2016 Edelspitz

21,00
Pigéage Edelspitz. Cuvée van Gewurztraminer, Pinot gris. Unieke oranje wijn met een productie van 600 flessen per jaar. Het wordt ambachtelijk geproduceerd, zonder tussenkomst. Het benadrukt het authentieke karakter van de wijnen uit Nový Šaldorf, waaraan ook de Duitse naam Edelspitz is verbonden. Donker amber, oranje kleur. Het aroma is sterk kruidig, zoet, doet denken aan punch of sherry. De smaak is zeer rijk, sterk kruidig, droog tot bitter met tonen van gekonfijt fruit. De afdronk is exotisch en lang.

Pinela 2018

16,50
Deze witte wijn is puur natuur. Een heldere, strogele kleur met groene reflecties. Direct opvallend is de toon van tropisch fruit zoals ananas en mango in de neus, daarnaast wat geuren van marsepein en iets bloemigs. De smaak is vrolijk door het vele fruit en de sappige afdronk.

Pinot Gris 2020

15,75
Een mooie biologisch geproduceerde Pinot Gris wijn uit Zuid-Moravië, Tsjechië. Deze wijn zit vol verzadigde kleuren met een lichte sprankeling. Heeft het aroma van rijpe mirabel en sinaasappelschil. Qua dronk vanille, dan zachtheid, delicatesse, nobelheid met de nasmaak van geroosterde boterachtige brioche. Medium lange afdronk met fijn gestructureerde tannines. Geschikt om alleen te drinken, of in combinatie met vis op sinaasappels, of bij vlees met roomsaus.

Pinot Gris Orange 2017

16,00
Weer een lekkere Orange wijn van Petr Marcincak. Deze is iets droger dan zijn 2 zusjes uit 2018. Mooie licht oranje-gele kleur, een droge en verfijnde oranjewijn. Ruikt naar bio-appelmoes en cider. Is vrij lichtvoetig voor een oranje wijn. Veel appels en peren en een subtiel kruidnageltje. Druiven weken met schil 2-3 weken daarna worden de druiven geperst, na de fermentatie wordt grove droesem van de wijn gescheiden en fermenteert ze nog enige tijd door. Dan wordt de wijn gefilterd tot een fris en fruitige maar met volle tekstuur en kleur. Echt een hele makkelijke Oran wijn!  

Pinot Gris Orange 2018

16,50
Mooie licht oranje-gele kleur, een hele elegante en verfijnde oranjewijn. Deze jaargang komt in 2 varianten een droge én halfdroge. Dit is de droge variant. Ruikt naar bio-appelmoes en cider. Is vrij lichtvoetig voor een oranje wijn. Veel appels en peren en een subtiel kruidnageltje. Druiven weken met schil 2-3 weken daarna worden de druiven geperst, na de fermentatie wordt grove droesem van de wijn gescheiden en fermenteert ze nog enige tijd door. Dan wordt de wijn gefilterd tot een fris en fruitige maar met volle tekstuur en kleur. Echt een hele makkelijke Oran wijn!  

Pinot Noir 2016

16,00
Prachtige Pinot Noir. Biologisch. Pittig, vol met frisse fruitige lading. Smaak rode bessen en wild, lange afdronk zeer fijne tannine. Tonen van hardhoutrook en frambozenjam  

Pinot Noir 2019

27,50
Subtiel, wendbaar én pittig. Fritz Salomon heeft van deze jongste Blauer Burgunder ofwel Pinot Noir een elegante rode wijn gemaakt met zachte tannine is zacht.

Pinot Noir 2020

11,50
Een biologisch geproduceerde Pinot noir, Rulandské modré ( in Tsjechisch) uit de subregio Mikulovská, Zuid-Moravië, Tsjechië. De wijn heeft een donkere robijnrode kleur met baksteenreflecties. Het aroma is vol fruitigheid & kruidigheidmet een rokerige ondertoon. De smaak is vol rijpe rode bosvruchten. De wijn is bedoeld voor rood vlees, gevuld gevogelte en wild. Het is ook geschikt om nog enkele jaren verder te rijpen.

Queenoa

6,50
We stellen onszelf en onze Queenoa graag voor. "Wij" zijn de familie Salomon - Fritz, Birgit, Johanna, Stefanie, Fritz en Josefine. Wat bij ons tafel komt, voldoet eigenlijk altijd aan seizoensgebondenheid, regionaliteit en biologische kwaliteit. Toen de oudste dochter Johanna een paar jaar geleden begon met plantaardige voeding, belandde de eerste portie van de hyped superfood quinoa onvermijdelijk op ons bord. Maar met enige geografische kennis leek de lange reis die deze kleine korrels moesten afleggen ons niet langer geheel in overeenstemming met onze claim op regionaliteit. Met een zekere avontuurlijke geest in ons, hartstochtelijk vastbesloten om niet zo gemakkelijk culinaire en agrarische grenzen te accepteren, besloten we zonder verder oponthoud om gewoon onze eigen quinoa te kweken. Zo gezegd, zo gedaan, we kregen de zaden, en een paar pogingen later konden we in 2019 eindelijk onze eerste eigen quinoa oogsten. Biologisch is logisch, onze boerderij is dynamisch, zo produceren we de eerste quinoa uit Oostenrijk in Demeter-kwaliteit. Gemotiveerd om de hoogste kwaliteit in harmonie te brengen met het beste voor onze omgeving.