Met de term dessertwijn wordt over het algemeen zoetere tot zoete wijn aangeduid. Niet elke zoete wijn is per definitie een dessertwijn, maar wordt er vaak wel toe gerekend. Een “dessertwijn” kan zowel stille wijn (=“gewone” wijn), mousserende wijn als versterkte wijn zijn. Standaard®Wijn heeft de volgende dessertwijnen voor je op een rijtje gezet:

Toont alle 3 resultaten

Toon filters

Blaufrankisch 2017 – strowijn

37,50
De specialiteit van wijnmaker Petr Marcinčák is de productie van stro en van nature zoete wijnen met hun complexiteit en buitengewone harmonie van smaken. Deze strowijn (0,375l) is gemaakt van de Frankova (blaufrankisch). Druiven worden met de hand geplukt en gedroogd op bedjes van eigen geteelde bio-stro ongeveer 4-6 maanden. Waarna de druiven gedurende 36 uur zachtjes worden geperst waarna de wijn in foutenvaten verder rijpt. Smaak is massief, vol, rijk, elegant en fluweelzacht met een buitengewoon boeket van wilde bloemen, honing, gekonfijt fruit. Als dessert wijn perfect, als digestief, aperitief. Gaat goed samen met blauwe kaas, chocolade.

Pet Nat Rosé 2021

21,00
Een rose van de Zweigelt met een licht mousserend bubbeltje. Mat-rose met bronzen reflecties. Geur van sinaasappels met kaneel en kardemom; extreem lange fijne parelmoerzachte bubbels, zacht mondgevoel, rabarber, sinaasappels en ananas-aardbeien. Extreem gemakkelijk te drinken, delicate fruitzoetheid met verfrissende zuren, lange sinaasappelsmaak.  

Zweigelt Rosé frizzante 2020

9,50
Een biologisch geproduceerde Zweigelt rosé FRIZZANTE mousserende wijn uit de subregio Mikulovská, Zuid-Moravië, Tsjechië. De wijn heeft een mooie baksteenkleur. De geur zit vol jonge kersen. De smaak is vol, zoet en heeft een middellange afdronk met op het einde aardbeienijs. Deze wijn is ideaal voor het maken van verfrissende drankjes, cocktails en wijnspritzes maar ook voor barbecues of familiefeesten.