De Juhfark is een zeldzame Hongaarse druif. Vroeger waren het strogele wijnen, die wel vijf jaar moesten liggen om op dronk te komen. De Hongaarse wijnmakers slagen er tegenwoordig in om de Juhfark al binnen een jaar of drie op dronk te krijgen

Showing the single result

Toon filters

SUPER GRANUM 2018

28,50
Nog slechts 1 fles op voorraad!
Blend van biodynamisch geteelde Furmint, Hárslevelű en Juhfark druiven. Uit de vulkanische wijngaarden die eens de kathedraal van Esztergom toebehoorden. Bott Frigyes fermenteerde de druiven in grote houten vaten. Omdat hij een krachtige witte wilde, liet hij ze lang mét de gisten rijpen. Deze man maakte al natuurwijn toen die term nog niet bestond. Zijn witte vlaggenschip ruikt naar citrus, rijpe perzik, venkel, honing en kardemom. In de aanzet herken je meteen de mineraliteit van de vulkanische wijngaard. Hij kietelt je tandvlees. En hij heeft kracht, inhoud en barst uit z'n voegen van de energie. Frisse citrus, marsepein en peer. Een heel spannende wijn met veel lengte.