De Pinot Blanc of de Weisser Burgunder geeft delicate, soms wat ingetogen, vaak frisse witte wijnen. Doorgaans zijn ze droog, met een brede, toegankelijke smaak die een beetje doet denken aan Chardonnay.

Toont alle 5 resultaten

Toon filters

Sekt 2017 Schloss Kirchberg

24,50
Een prachtige Sekt Brut. Verfijnd, elegant, complex. Peer, perzik, gele appels, fijne zuren, een krokante ziltigheid en met een minimaal rijpingszoetje. Gemaakt van de drie bourgondische druiven Chardonnay, Weissburgunder (Pinot blanc) en Blauburgunder (Pinot noir). Biologisch dynamisch en gastronomisch aangenaam.

Weisserburgunder 2014

27,50
Deze Pinot Blanc groeit op löss en geeft een volle en romige wijn. Met op de achtergrond een licht zuurtje worden zout met tonen van rijpe pitvruchten gecombineerd. Een vleugje citrus introduceert een blijvende, fruitige finale. Heerlijke en gevarieerde begeleider van groenten, vis en vlees.

Weisserburgunder 2015

27,50
Weisserburgunder ofwel Pinot Blanc. Van de wijngaard Brunnberg. Deze jaargang is heel ongewoon voor een Pinot Blanc. Grof gefilterd, 24 maanden op gebruikte barrique gerijpt, rokerig in de neus en smaaktonen van zeewier, jodium en citrus. Erg prettig.

Weisserburgunder 2016

21,00
Weisserburgunder ofwel Pinot Blanc. Van de wijngaard Brunnberg. Ongefilterd, geen houtrijping, 24 maanden op stalen cuve gerijpt, zilte mineralen en wat langer in het glas ook tonen van perzik en sinaasappel.

Weisserburgunder 2018

27,50
Deze Pinot Blanc is Fritz jongste Weissburgunder. Heerlijke en gevarieerde begeleider van groenten, vis en vlees. uitgebreide omschrijving volgt.