Toont alle 6 resultaten

Toon filters

Blaufrankisch 2017 – strowijn

37,50
De specialiteit van wijnmaker Petr Marcinčák is de productie van stro en van nature zoete wijnen met hun complexiteit en buitengewone harmonie van smaken. Deze strowijn (0,375l) is gemaakt van de Frankova (blaufrankisch). Druiven worden met de hand geplukt en gedroogd op bedjes van eigen geteelde bio-stro ongeveer 4-6 maanden. Waarna de druiven gedurende 36 uur zachtjes worden geperst waarna de wijn in foutenvaten verder rijpt. Smaak is massief, vol, rijk, elegant en fluweelzacht met een buitengewoon boeket van wilde bloemen, honing, gekonfijt fruit. Als dessert wijn perfect, als digestief, aperitief. Gaat goed samen met blauwe kaas, chocolade.

Chardonnay 2017 Waasweg

22,00
Chardonnay met een zachte textuur: krachtige strepen, geel met groene reflecties, licht natuurlijk troebel, subtiele geur en pittig in de mond. Uitstekende harmonie, vol en gestructureerd, delicaat samenspel van zoet en zuur, minerale insluitsels met een lange, smaakvolle afdronk.

Grüner Veltliner 2017 Maulbeerpark

25,00
Grüner Veltliner van de Maulbeerpark wijngaard. Zeer de moeite waard! Biologische Dynamisch. Krachtig, expressief en inhoudelijk. Mondvullend elegant en strak geweven. De aroma's variëren van vers tropisch fruit zoals rijpe ananas en suikermeloen tot gembertonen, waarbij ook voldoende ruimte wordt gegeven aan de klassieke Veltliner-smaak. Filigraan tannines en fijne bitterstoffen, minerale zoutheid en compacte zuurgraad onderstrepen een compacte en geconcentreerde body die recht en zorgeloos over het gehemelte loopt.

Pinot Gris Orange 2017

16,00
Weer een lekkere Orange wijn van Petr Marcincak. Deze is iets droger dan zijn 2 zusjes uit 2018. Mooie licht oranje-gele kleur, een droge en verfijnde oranjewijn. Ruikt naar bio-appelmoes en cider. Is vrij lichtvoetig voor een oranje wijn. Veel appels en peren en een subtiel kruidnageltje. Druiven weken met schil 2-3 weken daarna worden de druiven geperst, na de fermentatie wordt grove droesem van de wijn gescheiden en fermenteert ze nog enige tijd door. Dan wordt de wijn gefilterd tot een fris en fruitige maar met volle tekstuur en kleur. Echt een hele makkelijke Oran wijn!  

Riesling 2017 Tobel

22,50
Riesling Tobel 2017 is een stralend citroengele wijn met een geurig boeket van wit fruit, kruiden en bloemen. Sappige perzik met een stevige, frisse en levendige structuur. Rechtlijnig en direct, geconcentreerd en nauwkeurig. Spanning en grip geven een veelbelovend lange afdronk.

Sauvignon 2017 Edelspitz

21,00
Sauvignon Blanc Edelspitz. Unieke witte wijn met een productie van 600 flessen per jaar. Het wordt ambachtelijk geproduceerd, zonder tussenkomst. Het benadrukt het authentieke karakter van de wijnen uit Nový Šaldorf, waaraan ook de Duitse naam Edelspitz is verbonden. Licht gouden kleur. Aroma van rijpe witte grapefruit en ananas. De smaak van rijpe ananas met een vleugje vanille. De afdronk is rijk en verrassend lang.