Resultaat 13–20 van de 20 resultaten wordt getoond

Toon filters

Riesling 2018

14,00
De Riesling geeft een slanke en elegante witte wijn met een frisse zuurgraad en een klein zoetje. Deze wijn heeft een breed scala aan geuren en smaken: perzik, grapefruit, groene appel, tot vers gemaaid gras, rozenblaadjes en honing. Is mooi in balans.

Riesling 2018

34,00
R'18 van Dom Bliskowice is een droge Riesling op basis van mineraliteit. Geweldig zoutgehalte, aroma's van groene olijven, abrikozen en citroen. Een interessante hint van benzine kan worden gedetecteerd. De wijn evolueert met de tijd, de volgende dag is ie nog beter.

Rkatsiteli 2018 3 Terraces

22,50
Natuurwijn van biologische druiven en met zo weinig mogelijk ingrepen door de wijnmaker. Deze Orange wijn heeft een licht amberen kleur. Een neus van gedroogde bladeren, noten en frisse tamarinde zuren. Je proeft die tamarinde zuren ook samen met appeltjes en de milde bitters van groene thee. Complex, intrigerend, loepzuiver en met veel souplesse. Bijzonder orange!

Rkatsiteli-Chinuri 3 Terraces 2018

21,00
Wijnmaker Nukri Kurdadze liet de biologische Rkatsiteli en Chinuri druiven drie maanden met de schilletjes fermenteren en rijpen in qvevries (amforen). Daarna deed hij deze ORANGE wijn nog vier maanden in andere qvevries op lager gelegen 'terassen' in zijn kelder. Zijn unieke 'terrassen methode' leidt tot zachte en krachtige oranje wijn. Deze natuurwijn doet denken aan hazelnoottaart, kweepeer gelei, amandelspijs en geconfijte abrikoos. Dat klinkt zoet, maar hij is toch helemaal droog. Met een bescheiden alcoholpercentage en wat tannine in de afdronk.
 

Saperavi 2018

25,00
Deze droge rode wijn is wat vettig, diep donkerrood en krachtig. Met donker bosfruit, de bitters van hazelnoot, de kruidigheid van laurier en flinke tannine. Georgische natuurwijnen die in qvevries (amforen) worden gemaakt krijgen vaak een natuurlijke 'malolactische fermentatie': de scherpe appelzuren worden in zachtere melkzuren omgezet. Kortom: de wijn wordt zachter en ronder. En dan ruikt hij vaak iets naar roomboterbabbelaars dat zal mettertijd verdwijnen en de tannine zal zachter worden. Het fruit en de kruiden blijven.

Saperavi 2018

26,50
Wijnmaker Nukri Kurdadze liet de biologische Saperavi druiven acht  maanden met de schilletjes fermenteren en rijpen in qvevries (amforen). De wijn heeft opwekkende zuren als tegenwicht voor de onwaarschijnlijk geconcentreerde bosfruit en laurierdrop smaken. Pak een vulpen en je kunt er een brief mee schrijven.
 

Weisserburgunder 2018

27,50
Deze Pinot Blanc noemt Fritz Weissburgunder. Heerlijke en gevarieerde begeleider van groenten, vis en vlees.

Zweigelt 2018

12,50
Zweigelt. Mooie gemakkelijk moravische rode fruitwijn met lichte tannines.