Toont alle 10 resultaten

Toon filters

Chardonnay 2019

26,50
Nieuwe jaargang. Chardonnay van biodynamisch geteelde druiven. Uit het Tjechische Moravië, zo'n beetje op de zelfde hoogte als de Bourgogne. Geperst door een wijnmaker die finesse en elegantie nastreeft. Spontaan vergist in eiken barriques. Cool climate Chardonnay van grote klasse. Valt op door het ontbreken van welk raar toontje dan ook. Schone wijn. Verteerbaar en elegant. Smooth. Mooi rijp fruit van gele appels. Mild bittertje in de afdronk. Perfect in balans.

Italian Riesling 2019

14,75
Een mooie biologisch geproduceerde én prijswinnende Welschriesling uit het beste gebied voor de teelt van Welschriesling Pálava in Tsjechië. De wijn heeft een goudgroene kleur met gepolijste reflecties. De geur zit vol met gedroogde weidebloemen en heeft een botrytische toets van rijpe sultanarozijnen. Het heeft een volle, dichte smaak van gekonfijte pomelo en een langdurige minerale afdronk. Geschikt om te combineren met kip, varkensvlees, kalfsvlees en jong rundvlees. Het past ook goed bij zoetwatervis of witte zeevis met boter en eidooiersauzen. Bovendien kan hij perfect worden gecombineerd met halfharde kazen van 6 maanden tot een jaar rijping. Deze wijn is bekroond met een gouden medaille van "Národní soutěž vín" - Tsjechische nationale wijncompetitie.

Johanniter 2019 Ultra Orange

39,95
J'19 Ultra van Dom Bliskowice is een heerlijke puur natuur Oranje wijn gemaakt van de Johanniter druif, een lokale witte wijn druivensoort. De oranje kleur en de aardse tannines komen van het korte contact dat de wijn heeft gehad met haar eigen schillen. Gerijpt verder in RVS tanks. Kruidachtige tonen en aardse tannines, aroma's van rozemarijn en vermutblad, smakelijke groene appel en een prachtige complexiteit.

Pinot Noir 2019

27,50
Subtiel, wendbaar én pittig. Fritz Salomon heeft van deze jongste Blauer Burgunder ofwel Pinot Noir een elegante rode wijn gemaakt met zachte tannine is zacht.

Riesling ‘Eggstra’ 2019

37,50
EGGSTRA 2017 is een wijn die van het begin tot het einde is gemaakt in een houten vat in de vorm van een ei. In zeer beperkte oplage gemaakt en nog verkrijgbaar. De Riesling Vlasšký, ook wel Italian Riesling of Welschriesling genoemd is voor dit specifieke vat geselecteerd. Dankzij de ronde vorm van het vat word de gisting van de most niet gehinderd door de randen. De gisting verloopt daardoor soepeler, natuurlijker en harmonieus. Het eiken van het vat laat een kleine hoeveelheid zuurstof in de wijn stromen, wat de wijn helpt te rijpen. Bij de eerste snuif herken je meteen het glas tussen alle andere wijnen. Onbehandeld met sulfieten en ongefilterd. Zeer bijzondere wijn voor bij gevogelte.

Roter Veltliner 2019

29,50

Met de hand geplukt in 25 kg boxen. Langzaam en voorzichtig geperst nadat de druiven 14 uur met schil hebben gelegen. Spontaan gegist in Rvs tank meer dan 12 maanden gerijpt. Ongefilterd gebotteld. Beetje kruidig in de neus. Vettig in de mond, fris, levendig.

   

Sauvignon 2019

33,00
Op eiken gefermenteerde en gerijpte Sauvignon Blanc, een 'cool climate' wijn uit Zuid-Tsjechië. Unieke stijl kortom. En buitengewoon fraai bovendien. Biodynamisch, wilde gisten, niet gefilterd.

Sauvignon 2019

13,75
Sauvignon Blanc. Late oogst. Wijn van goudgele kleur met groene reflecties. In de geur vind je aangename rassentonen. De smaak is vol, harmonieus en elegant met een sappige zuurgraad en een licht minerale afdronk. Om te serveren bij voorgerechten of gegrild vlees. S

Sauvignon Blanc 2019

13,75
Een biologisch geproduceerde, histaminearme Sauvignon blanc uit Pálava (Zuid-Moravië, Tsjechië) die 13 maanden heeft gefermenteerd en is gerijpt in Franse barriquevaten zonder toevoeging van zwavel. Alleen tijdens het bottelen werd de wijn minimaal gesulfureerd. De wijn heeft een goudgele kleur die schittert met groenachtige reflecties. De geur zit vol met vlierbessen en exotische tonen van passievrucht. De smaak is verfrissend, verkwikkend met tonen van grapefruit, brandnetel en toast met gezouten boter. De persistentie is langer met een zachte en gladde afdronk. Geschikt voor vette varkensvleesgerechten, viszalm, heilbot, palingmeerval. Geweldig om alleen te drinken. Een uur voor het drinken openen.

Zweigelt 2019

16,00
Een prachtig rode frisse wijn net gebotteld door Fritz. Mooi robijnrood, fruitig en fris tegelijkertijd ietsje droog en met hele lichte tannines.