Het belangrijkste verschil tussen een biologische wijn en een ‘normale wijn’ is het gebruik van biologisch geteelde druiven, er worden geen herbiciden en pesticiden gebruikt. De biologische wijnmaker past juist allerlei slimme ‘ecologische trucs’ toe om de wijngaard gezond te houden. Hij plant bijvoorbeeld specifieke bloemen, die de schadelijke insecten van de druiven lokken. Vogels die op de bloemen afkomen eten vervolgens weer de insecten op. De wijn is niet alleen schoner en duurzamer dan ‘gewone wijn’ maar heeft vaker ook een hoge kwaliteit. En dat proef je. Hieronder de Standaard® biologische wijnen. Meer info.

Showing 1–12 of 34 results

Toon filters

Cabernet Sauvignon 2020

12,50
Een biologisch geproduceerde Cabernet Sauvgignon wijn uit de subregio Mikulovská, Zuid-Moravië, Tsjechië. De wijn heeft een dichte, karmozijnrode kleur. De geur zit vol kersen en zure kersen. De smaak heeft een hint van chocolade, vanille. De afdronk is medium, licht samentrekkend en toch verfrissend. De wijn is zeer geschikt voor alle pasta's met vlees, tartaar, kalfsvlees, varkensvlees en jong rundvlees, maar ook voor vis zoals zwaardvis en tonijn.

Cabernet Sauvignon 2022

13,25
Een biologisch geproduceerde Cabernet Sauvignon wijn uit de subregio Mikulovská, Zuid-Moravië, Tsjechië. De wijn heeft een diepe rode kleur. Geurige licht zure kersen. De smaak heeft een hint van chocolade, vanille. De afdronk is medium, licht samentrekkend en toch fris. De wijn is zeer geschikt voor alle pasta's met vlees, tartaar, kalfsvlees, varkensvlees en jong rundvlees, maar ook bij vis zoals zwaardvis en tonijn doet ie het goed.

Chardonnay 2018

16,00
Chardonnay van een mooie klasse van biologisch geteelde druiven. Vrij neutrale toon. Makkelijk verteerbaar en elegant. Smaak van rijp fruit, klein bittertje in de afdronk.

Chardonnay 2021

13,75
Mooie biologisch geproduceerde, histaminearme Chardonnay uit de subregio Velkopavlovická, Zuid-Moravië, Tsjechië. De wijn heeft een mooie, lichtere kleur. De geur vol met aroma van appel, vlierbes en vanille. Smaakt naar geroosterde brioche met boter met een aangename afdronk. Het gaat goed samen met pasta en risotto, ook geschikt voor maaltijden met roomsausen en gegrild vlees.

Frankovka 2020

19,50
Deze Frankovka van wijnhuis Plenér is fris, licht, fruitig en met een lager alcoholgehalte. De fermentatie vond plaats in open vaten en is verder gerijpt in roestvrijstalen tanks. De druiven werden geoogst met een hoog suikergehalte en de puree werd gefermenteerd in open vaten. Na de fermentatie is de wijn 12 maanden op eikenhouten vaten gelaten. Deze Frankovka is de allereerste rode wijn die gemaakt is uit de eigen wijngaard van Plenér. Wil je iets fris bij de grill probeer eens de Frankovka gekoeld!

Gewurztraminer 2021

16,00
Deze Gewurztraminer komt van liefst 64 jaar oude druifranken en wordt gekenmerkt door zijn felgele kleur, de geur van bloeiende rozen, viooltjes en acaciabloemen. De smaak is vol, extractief met een nasmaak van rijp tropisch fruit en weidehoning. Het is geschikt voor patés, desserts of kazen met blauwschimmel.

Gruner Veltliner 2022

13,25
Mooie biologisch geproduceerde, histaminearme Gruner Veltiner (Veltlinské Zelené) uit de subregio Mikulovská, Zuid-Moravië, Tsjechië. De wijn heeft een mooie, lichte kleur met een licht zoetje.

Honing Vino Cibulka

5,00
Bloemenhoning van bijenkolonies van het landgoed van Vino Cibulka op het schiereiland Portz Insel. Gemaakt door de bijen in de schaduw van oude lindebomen, kastanjes en acacia's. Het volume van het potje is ongeveer 1,5 dcl.

Italian Riesling 2018

15,00
Deze Welschriesling, de Tsjechen kennen hem als Ryzlink Vlašky, is licht aromatisch, fris met een verkwikkend zuurtje. Prima.

Johanniter 2020

29,50
J'20 van Dom Bliskowice is een heerlijke aromatische witte wijn. Het is fruitig met tonen van groene appel, een vleugje karamel en wat lichte rozemarijn. We houden van de frisse zuren en de zilte afdronk.

Khikhvi 2018

21,50
Op het etiket zien we de  mannen van Casreli in hun favoriete habitat: aan tafel met veel eten en wijn. Deze oranje natuurwijn van Casreli uit Georgie is een natuurwijn pur sang. Zuiver, helder en bijna goudkleurig. Aards. Hazelnoten, dikke marmelade en gedroogd fruit van rijpe abrikozen. Zes maanden rijping met schil en pit in een qvevri, een grote aardewerken amfoor die in de grond is gegraven. Iets koelen zo'n wijn en er altijd wat bij eten want daar is ie voor bedoeld.

Kisi 2018

21,00
Deze oranje natuurwijn van Casreli uit Georgie is opvallend fruitig, ondanks zes maanden rijping met schil en pit in een qvevri, een grote aardewerken amfoor die in de grond is gegraven. Het fruit doet denken aan een ice tea met perzik, met een snufje witte peper. Je ruikt het, en je proeft het ook, samen met de bitters van walnoten, abrikozenmarmelade, gele pruimen en tannine in de afdronk. Iets koelen zo'n wijn en er altijd wat bij eten want daar is ie voor bedoeld.