XTEMOS ELEMENT
AJAX PRODUCTS TABS
Pinot Gris 2020
Een mooie biologisch geproduceerde Pinot Gris wijn uit Zuid-Moravië, Tsjechië. Deze wijn zit vol verzadigde kleuren met een lichte sprankeling. Heeft het aroma van rijpe mirabel en sinaasappelschil. Qua dronk vanille, dan zachtheid, delicatesse, nobelheid met de nasmaak van geroosterde boterachtige brioche. Medium lange afdronk met fijn gestructureerde tannines. Geschikt om alleen te drinken, of in combinatie met vis op sinaasappels, of bij vlees met roomsaus.
Palava 2023
Mooie biologisch geproduceerde, histaminearme Palava uit de subregio Mikulovská, Zuid-Moravië, Tsjechië. Wijn met een diepgele kleur, hoge viscositeit, kruidig aroma, smaak is extractief, aroma van snufje hooi en gebakken honingkoekjes, afdronk is medium met vleugjes zachte vanille.
Grüner Veltliner Wachrein 2023
Grüner Veltliner. Biologisch dynamische witte wijn. Goudgeel met groene reflecties, kruidige geur van gedroogde kruiden. Ingebed in een strakke structuur. Een droge wijn met een aangenaam zurige afdronk. Vol van smaak en daardoor een ideale begeleider van gerechten.
Khikhvi 2018
Op het etiket zien we de mannen van Casreli in hun favoriete habitat: aan tafel met veel eten en wijn. Deze oranje natuurwijn van Casreli uit Georgie is een natuurwijn pur sang. Zuiver, helder en bijna goudkleurig. Aards. Hazelnoten, dikke marmelade en gedroogd fruit van rijpe abrikozen. Zes maanden rijping met schil en pit in een qvevri, een grote aardewerken amfoor die in de grond is gegraven. Iets koelen zo'n wijn en er altijd wat bij eten want daar is ie voor bedoeld.
XTEMOS ELEMENT
AJAX PRODUCTS TABS SIMPLE

Roter Veltliner 2023
Met de hand geplukt in 25 kg boxen. Langzaam geperst. Spontaan gegist in Rvs tank meer dan 12 maanden gerijpt. Ongefilterd gebotteld. Fris, levendig. GESCHIEDENIS: Roter Veltliner was ooit een van de belangrijkste druivensoorten in Wagram. Sinds 2015 is de Roter Veltliner weer aangeplant in de wijngaard "Halterhaus". Het kostte de plant vier jaar om voldoende opbrengst te produceren voor een oogstjaar. 2019 was de eerste Roter Veltliner sinds 1969.
Khikhvi 2018
Op het etiket zien we de mannen van Casreli in hun favoriete habitat: aan tafel met veel eten en wijn. Deze oranje natuurwijn van Casreli uit Georgie is een natuurwijn pur sang. Zuiver, helder en bijna goudkleurig. Aards. Hazelnoten, dikke marmelade en gedroogd fruit van rijpe abrikozen. Zes maanden rijping met schil en pit in een qvevri, een grote aardewerken amfoor die in de grond is gegraven. Iets koelen zo'n wijn en er altijd wat bij eten want daar is ie voor bedoeld.
Grüner Veltliner Wachrein 2023
Grüner Veltliner. Biologisch dynamische witte wijn. Goudgeel met groene reflecties, kruidige geur van gedroogde kruiden. Ingebed in een strakke structuur. Een droge wijn met een aangenaam zurige afdronk. Vol van smaak en daardoor een ideale begeleider van gerechten.
Cabernet Sauvignon 2020
Een biologisch geproduceerde Cabernet Sauvgignon wijn uit de subregio Mikulovská, Zuid-Moravië, Tsjechië. De wijn heeft een dichte, karmozijnrode kleur. De geur zit vol kersen en zure kersen. De smaak heeft een hint van chocolade, vanille. De afdronk is medium, licht samentrekkend en toch verfrissend. De wijn is zeer geschikt voor alle pasta's met vlees, tartaar, kalfsvlees, varkensvlees en jong rundvlees, maar ook voor vis zoals zwaardvis en tonijn.
XTEMOS ELEMENT
AJAX PRODUCTS TABS ALTERNATIVE
Fashion
Cabernet Sauvignon 2020
Een biologisch geproduceerde Cabernet Sauvgignon wijn uit de subregio Mikulovská, Zuid-Moravië, Tsjechië. De wijn heeft een dichte, karmozijnrode kleur. De geur zit vol kersen en zure kersen. De smaak heeft een hint van chocolade, vanille. De afdronk is medium, licht samentrekkend en toch verfrissend. De wijn is zeer geschikt voor alle pasta's met vlees, tartaar, kalfsvlees, varkensvlees en jong rundvlees, maar ook voor vis zoals zwaardvis en tonijn.
Riesling ‘Eggstra’ 2019
EGGSTRA 2017 is een wijn die van het begin tot het einde is gemaakt in een houten vat in de vorm van een ei. In zeer beperkte oplage gemaakt en nog verkrijgbaar. De Riesling Vlasšký, ook wel Italian Riesling of Welschriesling genoemd is voor dit specifieke vat geselecteerd. Dankzij de ronde vorm van het vat word de gisting van de most niet gehinderd door de randen. De gisting verloopt daardoor soepeler, natuurlijker en harmonieus. Het eiken van het vat laat een kleine hoeveelheid zuurstof in de wijn stromen, wat de wijn helpt te rijpen.
Bij de eerste snuif herken je meteen het glas tussen alle andere wijnen.
Onbehandeld met sulfieten en ongefilterd. Zeer bijzondere wijn voor bij gevogelte.
Grüner Veltliner 2016 Maulbeerpark
Grüner Veltliner. Biologische Dynamisch. Krachtig, expressief en inhoudelijk. Mondvullend elegant en strak geweven. De aroma's variëren van vers tropisch fruit zoals rijpe ananas en suikermeloen tot gembertonen, waarbij ook voldoende ruimte wordt gegeven aan de klassieke Veltliner-smaak. Filigraan tannines en fijne bitterstoffen, minerale zoutheid en compacte zuurgraad onderstrepen een compacte en geconcentreerde body die recht en zorgeloos over het gehemelte loopt.
Neuburger 2018
Deze Neuburger geeft een wijn die voller en notiger is dan de bekende Grüner Veltliner. Sappig en zacht. Een zoetje van kiwi en perzik. Breed en bloemig met de blanke amandeltjes waar de druif bekend om staat. Combineert prachtig met lichte Aziatische gerechten of een salade met noten en blauwe kaas. Een aanrader!
XTEMOS ELEMENT
AJAX PRODUCTS TABS ARROWS PAGINATION

Grüner Veltliner 2018 Edelspitz
Grüner Veltliner Edelspitz. Unieke witte wijn met een productie van 600 flessen per jaar. Het wordt ambachtelijk geproduceerd, zonder tussenkomst. Het benadrukt het authentieke karakter van de wijnen uit Nový Šaldorf, waaraan ook de Duitse naam Edelspitz is verbonden. Het smaakt verfijnd en tegelijkertijd natuurlijk met een bijna romige textuur en nobelheid. Een van de beste witte wijnen in Moravië. Smaak verbetert door decanteren.
Riesling 2017 Tobel
Riesling Tobel 2017 is een stralend citroengele wijn met een geurig boeket van wit fruit, kruiden en bloemen. Sappige perzik met een stevige, frisse en levendige structuur. Rechtlijnig en direct, geconcentreerd en nauwkeurig. Spanning en grip geven een veelbelovend lange afdronk.
Merlot 2018
Cistenzer monnikken maakten in de dertiende eeuw al wijn van Franse druiven, precies op de plek waar de familie Vybíral nu de Merlot druiven voor deze fraaie wijn plukt.
Grüner Veltliner Wachrein 2023
Grüner Veltliner. Biologisch dynamische witte wijn. Goudgeel met groene reflecties, kruidige geur van gedroogde kruiden. Ingebed in een strakke structuur. Een droge wijn met een aangenaam zurige afdronk. Vol van smaak en daardoor een ideale begeleider van gerechten.
XTEMOS ELEMENT
AJAX PRODUCTS TABS WITH ICONS
Wine Punk 2019
Tsjechische licht mousserende biodynamische natuurwijn. De druiven worden gedurende 4 maanden in een tank gefermenteerd, daarna zacht persen en meteen in de fles. Bevat alleen natuurlijk zwaveldioxide (niet-zwaveld). De wijn werd homeopathisch behandeld met duizendbladbloem. Spontaan gefermenteerd. Zacht mousserende wijn. Ongefilterd. Bijzonder!
Weisserburgunder 2023
Deze Pinot Blanc is Fritz jongste Weissburgunder. Heerlijke en gevarieerde begeleider van groenten, vis en vlees.
Rosé Růžový Leonard 2020
Pink Leonard 2020 is de zogenaamde "field blend" van Fratava en Merlot, 2 druivensoorten die in 1 wijngaard groeien. De druiven worden op één dag samen geoogst. Dit is eigenlijk het principe van alle "Leonards van de wijnmakerij Plenér. De wijn werd vergist en gerijpt in een roestvrijstalen tank.
Geniet van zijn structuur bij een temperatuur van ongeveer 15 ° C. Maar ook gekoeld smaakt deze Rose geweldig.
4 RED 2021
Santei's 4 Red 2021 is een elegante curve van Shiraz, Merlot, Pinot Noir en Cabernet Franc. Rode wijn met rijke smaken, geconcentreerd rond sterke aroma's van fruit.
XTEMOS ELEMENT
AJAX PRODUCTS TABS LOAD MORE PAGINATION
Honing Vino Cibulka
Bloemenhoning van bijenkolonies van het landgoed van Vino Cibulka op het schiereiland Portz Insel. Gemaakt door de bijen in de schaduw van oude lindebomen, kastanjes en acacia's. Het volume van het potje is ongeveer 1,5 dcl.
Queenoa
We stellen onszelf en onze Queenoa graag voor.
"Wij" zijn de familie Salomon - Fritz, Birgit, Johanna, Stefanie, Fritz en Josefine. Wat bij ons tafel komt, voldoet eigenlijk altijd aan seizoensgebondenheid, regionaliteit en biologische kwaliteit.
Toen de oudste dochter Johanna een paar jaar geleden begon met plantaardige voeding, belandde de eerste portie van de hyped superfood quinoa onvermijdelijk op ons bord. Maar met enige geografische kennis leek de lange reis die deze kleine korrels moesten afleggen ons niet langer geheel in overeenstemming met onze claim op regionaliteit.
Met een zekere avontuurlijke geest in ons, hartstochtelijk vastbesloten om niet zo gemakkelijk culinaire en agrarische grenzen te accepteren, besloten we zonder verder oponthoud om gewoon onze eigen quinoa te kweken. Zo gezegd, zo gedaan, we kregen de zaden, en een paar pogingen later konden we in 2019 eindelijk onze eerste eigen quinoa oogsten.
Biologisch is logisch, onze boerderij is dynamisch, zo produceren we de eerste quinoa uit Oostenrijk in Demeter-kwaliteit. Gemotiveerd om de hoogste kwaliteit in harmonie te brengen met het beste voor onze omgeving.
Saint Laurent 2021
Een biologisch geproduceerde Saint Laurent wijn uit de subregio Velkopavlovická, Zuid-Moravië, Tsjechië. De Oost Europese variant Saint Laurent is een oorspronkelijke druivensoort uit de Elsas en verwant aan de Pinot Noir maar dan iets aardser.
Cabernet Sauvignon 2020
Een biologisch geproduceerde Cabernet Sauvgignon wijn uit de subregio Mikulovská, Zuid-Moravië, Tsjechië. De wijn heeft een dichte, karmozijnrode kleur. De geur zit vol kersen en zure kersen. De smaak heeft een hint van chocolade, vanille. De afdronk is medium, licht samentrekkend en toch verfrissend. De wijn is zeer geschikt voor alle pasta's met vlees, tartaar, kalfsvlees, varkensvlees en jong rundvlees, maar ook voor vis zoals zwaardvis en tonijn.
XTEMOS ELEMENT