Showing 73–78 of 78 results

Toon filters

Gruner Veltliner 2022

13,25
Mooie biologisch geproduceerde, histaminearme Gruner Veltiner (Veltlinské Zelené) uit de subregio Mikulovská, Zuid-Moravië, Tsjechië. De wijn heeft een mooie, lichte kleur met een licht zoetje.

Cabernet Sauvignon 2022

13,25
Een biologisch geproduceerde Cabernet Sauvignon wijn uit de subregio Mikulovská, Zuid-Moravië, Tsjechië. De wijn heeft een diepe rode kleur. Geurige licht zure kersen. De smaak heeft een hint van chocolade, vanille. De afdronk is medium, licht samentrekkend en toch fris. De wijn is zeer geschikt voor alle pasta's met vlees, tartaar, kalfsvlees, varkensvlees en jong rundvlees, maar ook bij vis zoals zwaardvis en tonijn doet ie het goed.

Cabernet Sauvignon 2020

12,75
Een biologisch geproduceerde Cabernet Sauvignon wijn uit de subregio Mikulovská, Zuid-Moravië, Tsjechië. De wijn heeft een diepe rode kleur. Geurige licht zure kersen. De smaak heeft een hint van chocolade, vanille. De afdronk is medium, samentrekkend en toch fris. De wijn is geschikt voor alle pasta's met vlees, tartaar, kalfsvlees, varkensvlees en jong rundvlees.

Sauvignon Blanc 2020

12,75
Een biologisch geproduceerde, histaminearme Sauvignon blanc uit Pálava (Zuid-Moravië, Tsjechië). Alleen tijdens het bottelen werd de wijn minimaal gesulfureerd. De wijn heeft een goudgele kleur die schittert met groenachtige reflecties. De geur zit vol met vlierbessen en exotische tonen van passievrucht. De smaak is verfrissend, verkwikkend met tonen van grapefruit, brandnetel en toast met gezouten boter. De persistentie is langer met een zachte en gladde afdronk. Geschikt voor vette varkensvleesgerechten, viszalm, heilbot, palingmeerval. Geweldig om alleen te drinken. Een uur voor het drinken openen.

Queenoa

6,50
We stellen onszelf en onze Queenoa graag voor. "Wij" zijn de familie Salomon - Fritz, Birgit, Johanna, Stefanie, Fritz en Josefine. Wat bij ons tafel komt, voldoet eigenlijk altijd aan seizoensgebondenheid, regionaliteit en biologische kwaliteit. Toen de oudste dochter Johanna een paar jaar geleden begon met plantaardige voeding, belandde de eerste portie van de hyped superfood quinoa onvermijdelijk op ons bord. Maar met enige geografische kennis leek de lange reis die deze kleine korrels moesten afleggen ons niet langer geheel in overeenstemming met onze claim op regionaliteit. Met een zekere avontuurlijke geest in ons, hartstochtelijk vastbesloten om niet zo gemakkelijk culinaire en agrarische grenzen te accepteren, besloten we zonder verder oponthoud om gewoon onze eigen quinoa te kweken. Zo gezegd, zo gedaan, we kregen de zaden, en een paar pogingen later konden we in 2019 eindelijk onze eerste eigen quinoa oogsten. Biologisch is logisch, onze boerderij is dynamisch, zo produceren we de eerste quinoa uit Oostenrijk in Demeter-kwaliteit. Gemotiveerd om de hoogste kwaliteit in harmonie te brengen met het beste voor onze omgeving.    

Honing Vino Cibulka

5,00
Bloemenhoning van bijenkolonies van het landgoed van Vino Cibulka op het schiereiland Portz Insel. Gemaakt door de bijen in de schaduw van oude lindebomen, kastanjes en acacia's. Het volume van het potje is ongeveer 1,5 dcl.