Wine Punk 2019
Tsjechische licht mousserende biodynamische natuurwijn. De druiven worden gedurende 4 maanden in een tank gefermenteerd, daarna zacht persen en meteen in de fles. Bevat alleen natuurlijk zwaveldioxide (niet-zwaveld). De wijn werd homeopathisch behandeld met duizendbladbloem. Spontaan gefermenteerd. Zacht mousserende wijn. Ongefilterd. Bijzonder!
Saperavi 2018
Wijnmaker Nukri Kurdadze liet de biologische Saperavi druiven acht maanden met de schilletjes fermenteren en rijpen in qvevries (amforen). De wijn heeft opwekkende zuren als tegenwicht voor de onwaarschijnlijk geconcentreerde bosfruit en laurierdrop smaken. Pak een vulpen en je kunt er een brief mee schrijven.
Chardonnay 2014 Kirchberg
Deze Chardonnay uit 2014 is een volle en frisse wijn van Fritz wijngoed Kirchberg. Druiven zijn met de hand geplukt in 25 kg kisten vervolgens geperst. Daarna ca 22 maanden op natuurlijke wijze vergist in kleine houten vaten.
Chardonnay 2019
Nieuwe jaargang. Chardonnay van biodynamisch geteelde druiven. Uit het Tjechische Moravië, zo'n beetje op de zelfde hoogte als de Bourgogne. Geperst door een wijnmaker die finesse en elegantie nastreeft. Spontaan vergist in eiken barriques.
Cool climate Chardonnay van grote klasse. Valt op door het ontbreken van welk raar toontje dan ook. Schone wijn. Verteerbaar en elegant. Smooth. Mooi rijp fruit van gele appels. Mild bittertje in de afdronk. Perfect in balans.
Traminer 2012
Een dessertwijn van Traminer-druien. Nog slechts enkelen verkrijgbaar. Meer info volgt
Sekt 2020 Schloss Kirchberg
Een prachtige Sekt Brut qua smaak vergelijkbaar met de champagnes van Dom Perignon! Verfijnd, elegant, peer, perzik, gele appels, fijne zuren, een krokante ziltigheid en met een minimaal rijpingszoetje. Gemaakt van twee bourgondische druiven 30% Chardonnay en 70% Blauburgunder (Pinot noir). Biologisch dynamisch en gastronomisch aangenaam.
Grüner Veltliner 2016 Maulbeerpark
Grüner Veltliner. Biologische Dynamisch. Krachtig, expressief en inhoudelijk. Mondvullend elegant en strak geweven. De aroma's variëren van vers tropisch fruit zoals rijpe ananas en suikermeloen tot gembertonen, waarbij ook voldoende ruimte wordt gegeven aan de klassieke Veltliner-smaak. Filigraan tannines en fijne bitterstoffen, minerale zoutheid en compacte zuurgraad onderstrepen een compacte en geconcentreerde body die recht en zorgeloos over het gehemelte loopt.
Weisserburgunder 2020
Deze Pinot Blanc is Fritz jongste Weissburgunder. Heerlijke en gevarieerde begeleider van groenten, vis en vlees.
Grüner Veltliner 2017 Maulbeerpark
Grüner Veltliner van de Maulbeerpark wijngaard. Zeer de moeite waard! Biologische Dynamisch. Krachtig, expressief en inhoudelijk. Mondvullend elegant en strak geweven. De aroma's variëren van vers tropisch fruit zoals rijpe ananas en suikermeloen tot gembertonen, waarbij ook voldoende ruimte wordt gegeven aan de klassieke Veltliner-smaak. Filigraan tannines en fijne bitterstoffen, minerale zoutheid en compacte zuurgraad onderstrepen een compacte en geconcentreerde body die recht en zorgeloos over het gehemelte loopt.
Saperavi 2018
Deze droge rode wijn is wat vettig, diep donkerrood en krachtig. Met donker bosfruit, de bitters van hazelnoot, de kruidigheid van laurier en flinke tannine. Georgische natuurwijnen die in qvevries (amforen) worden gemaakt krijgen vaak een natuurlijke 'malolactische fermentatie': de scherpe appelzuren worden in zachtere melkzuren omgezet. Kortom: de wijn wordt zachter en ronder. En dan ruikt hij vaak iets naar roomboterbabbelaars dat zal mettertijd verdwijnen en de tannine zal zachter worden. Het fruit en de kruiden blijven.
Merlot 2020
Santei's Merlot 2020 is een elegante rode wijn met rijke smaken, geconcentreerd rond sterke aroma's van framboos, bosbes en zwarte bes. Lichte eiken en vanille aroma's, vergezeld van aardse en peperige kruiden, afgewerkt met een geur van koffie. De wijn heeft een medium body, gerijpt in traditioneel geproduceerde houten vaten gemaakt van Sloveense eik.
Riesling 2015 Tobel
Deze Riesling Tobel 2015 is een compact en gedragen wijn door levendig en sappig fruit. Onthult bij openen nieuwe aroma's en indrukken.