Op de Westerse wijze geproduceerd zijn wijnen van de Georgische Kisi druif vaak licht en fris, met impressies van citrusvruchten en een harmonieuze, droge smaak. Op de traditionele Georgische wijze geproduceerd in amfora’s heeft de wijn veel meer diepgang en verandert het aroma onherkenbaar. Hij is breed inzetbaar. Niet alleen als amfora wijn. Georgische wijnboeren gebruiken hem ook voor half-zoete en dessertwijnen, dikwijls gemengd met andere inheemse Georgische druiven als de Khikhvi, Mtsvane, en Rkatsiteli.

Enig resultaat

Toon filters

Kisi 2018

21,00
Deze oranje natuurwijn van Casreli uit Georgie is opvallend fruitig, ondanks zes maanden rijping met schil en pit in een qvevri, een grote aardewerken amfoor die in de grond is gegraven. Het fruit doet denken aan een ice tea met perzik, met een snufje witte peper. Je ruikt het, en je proeft het ook, samen met de bitters van walnoten, abrikozenmarmelade, gele pruimen en tannine in de afdronk. Iets koelen zo'n wijn en er altijd wat bij eten want daar is ie voor bedoeld.