Oostenrijkse wijn is razend populair. Het zijn vooral kleine familiebedrijven die al generaties lang met veel zorg en toewijding uitstekende wijn maken. Oostenrijkse wijnen vallen op door hun zuiverheid en mineralen. De witte zijn knisperend fris, de rode Oostenrijkse wijn is elegant en fruitig. J

De Grüner Veltliner is de nationale trots van Oostenrijk. Hij is goed voor wel een derde van de wijngaarden. De Riesling is de andere grote witte druif van Oostenrijk. De witte Muskat Ottonel is in opkomst. De kruidige wijn van deze druif wordt door Oostenrijkse wijnboeren vaak strak en droog gemaakt. Ooit van Neuburger, Welschriesling of Rotgipfler gehoord? Ook typisch Oostenrijkse witte druiven en zeer de moeite van het proeven waard. Bekend in Oostenrijk zijn ook Chardonnay en de Sauvignon Blanc.

De Zweigelt, Sankt Laurent, en Blaufränkische druif zijn de Oostenrijkse ‘blauwe drie-eenheid’. Ze hebben meer dan één ding gemeen! De St. Laurent en Blaufränkisch hebben begin twintigste eeuw een relatie gehad. Daaruit is de Zweigelt geboren. De hele familie is elegant en vooral heel fruitig. Daaraast worden Franse druiven verbouwd, zoals de Cabernet Sauvignon, Pinot Noir,

De export van Oostenrijkse wijn viel in 1985 stil door het antivriesschandaal. Paradoxaal genoeg gaf dit de oostenrijkse wijnen een enorme kwaliteitsimpuls. Strenge nieuwe wijnwetten werden ingevoerd. Een groot aantal ging ‘biologisch’ of zelfs biodynamisch werken.

Resultaat 1–12 van de 32 resultaten wordt getoond

Toon filters

Chardonnay 2013 Schlossberg

24,50
Deze Chardonnay uit 2013 is een mooie wijn van Fritz wijngoed Schlossberg, waar de wind door acaciabomen wordt tegengehouden. Druiven zijn met de hand geplukt in 25 kg kisten vervolgens geperst. Daarna op natuurlijke wijze vergist in kleine houten vaten.  

Chardonnay 2014 Kirchberg

26,50
Deze Chardonnay uit 2014 is een volle en frisse wijn van Fritz wijngoed Kirchberg. Druiven zijn met de hand geplukt in 25 kg kisten vervolgens geperst. Daarna ca 22 maanden op natuurlijke wijze vergist in kleine houten vaten.  

Chardonnay 2017 Waasweg

22,00
Chardonnay met een zachte textuur: krachtige strepen, geel met groene reflecties, licht natuurlijk troebel, subtiele geur en pittig in de mond. Uitstekende harmonie, vol en gestructureerd, delicaat samenspel van zoet en zuur, minerale insluitsels met een lange, smaakvolle afdronk.

Chardonnay 2018 Kirchberg

20,50
Deze Chardonnay uit 2018 is bijzonder omdat deze half-droog is bijna een dessert wijn. Van Fritz wijngoed Kirchberg. Handmatig worden de druiven geplukt in grote kisten daarna geperst om vervolgens via spontane vergisting te rijpen in Fritz kelder.  

Grüner Veltliner 2016 Maulbeerpark

25,50
Grüner Veltliner. Biologische Dynamisch. Krachtig, expressief en inhoudelijk. Mondvullend elegant en strak geweven. De aroma's variëren van vers tropisch fruit zoals rijpe ananas en suikermeloen tot gembertonen, waarbij ook voldoende ruimte wordt gegeven aan de klassieke Veltliner-smaak. Filigraan tannines en fijne bitterstoffen, minerale zoutheid en compacte zuurgraad onderstrepen een compacte en geconcentreerde body die recht en zorgeloos over het gehemelte loopt.

Grüner Veltliner 2017 Maulbeerpark

25,00
Grüner Veltliner van de Maulbeerpark wijngaard. Zeer de moeite waard! Biologische Dynamisch. Krachtig, expressief en inhoudelijk. Mondvullend elegant en strak geweven. De aroma's variëren van vers tropisch fruit zoals rijpe ananas en suikermeloen tot gembertonen, waarbij ook voldoende ruimte wordt gegeven aan de klassieke Veltliner-smaak. Filigraan tannines en fijne bitterstoffen, minerale zoutheid en compacte zuurgraad onderstrepen een compacte en geconcentreerde body die recht en zorgeloos over het gehemelte loopt.

Grüner Veltliner 2017 Patron

23,50
Grüner Veltliner Patron. Topwijn! Een wijn die zich kenmerkt door mooi gebalanceerde tegenstellingen. Elegant, krachtig, vol,  de aroma's zijn complex en intens: Van delicate karamel, bloeiende acaciabomen tot verse mandarijnen. Pittig, sappig en puristisch en kan nog jaren misschien wel decennia mee! In acacia houten vaten gerijpt. Van de wijngaard Brunnberg en Glockengiesser.

Grüner Veltliner 2018 Wachrein

16,00
Grüner Veltliner. Biologisch dynamische witte wijn. Goudgeel, geur van gedroogde kruiden. Gedroogd fruit en dumplings in de mond, ingebed in een strakke structuur. Een droge wijn met een uitstekende balans en een aangenaam zurige afdronk. Vol van smaak en een ideale begeleider van gerechten.

Grüner Veltliner 2019

15,50
Grüner Veltliner 2019. Mooi, elegant en fruitige instapwijn van Fritz Salomon.

Grüner Veltliner 2019 Brunnberg

17,50
Tekst nog bewerken. Grüner Veltliner van de Brunberg. Compact, sappig, iets zoeter, elegant en intensief.  

Grüner Veltliner 2020 Brunnberg

17,50
Tekst nog bewerken. Grüner Veltliner van de Brunberg. Compact, sappig, iets zoeter, elegant en intensief.