Resultaat 1–12 van de 15 resultaten wordt getoond

Toon filters

Cabernet Sauvignon 2020

12,50
Een biologisch geproduceerde Cabernet Sauvgignon wijn uit de subregio Mikulovská, Zuid-Moravië, Tsjechië. De wijn heeft een dichte, karmozijnrode kleur. De geur zit vol kersen en zure kersen. De smaak heeft een hint van chocolade, vanille. De afdronk is medium, licht samentrekkend en toch verfrissend. De wijn is zeer geschikt voor alle pasta's met vlees, tartaar, kalfsvlees, varkensvlees en jong rundvlees, maar ook voor vis zoals zwaardvis en tonijn.

Chardonnay 2020

16,75
Mooie biologisch geproduceerde, histaminearme Chardonnay uit de subregio Velkopavlovická, Zuid-Moravië, Tsjechië. De wijn heeft een mooie, lichtere kleur. De geur vol met aroma van appel, vlierbes en vanille. De wijn gerijpt in houten vaten smaakt naar geroosterde brioche met boter met een aangename afdronk. Het gaat goed samen met pasta en risotto, ook geschikt voor maaltijden met roomsausen en gegrild vlees.

Frankovka 2020

19,50
Deze Frankovka van wijnhuis Plenér is fris, licht, fruitig en met een lager alcoholgehalte. De fermentatie vond plaats in open vaten en is verder gerijpt in roestvrijstalen tanks. De druiven werden geoogst met een hoog suikergehalte en de puree werd gefermenteerd in open vaten. Na de fermentatie is de wijn 12 maanden op eikenhouten vaten gelaten. Deze Frankovka is de allereerste rode wijn die gemaakt is uit de eigen wijngaard van Plenér. Wil je iets fris bij de grill probeer eens de Frankovka gekoeld!

Grüner Veltliner 2020 Maulbeerpark

24,00
Grüner Veltliner van de Maulbeerpark wijngaard net gebotteld. Biologische Dynamisch. Krachtig, maar zacht elegant en strak geweven. Beetje rijpe ananas en meloen.

Grüner Veltliner 2020 Wachrein

16,50
Grüner Veltliner. Biologisch dynamische witte wijn. Goudgeel met groene reflecties, kruidige geur van gedroogde kruiden. Ingebed in een strakke structuur. Een droge wijn met een aangenaam zurige afdronk. Vol van smaak en daardoor een ideale begeleider van gerechten.

Johanniter 2020

29,50
J'20 van Dom Bliskowice is een heerlijke aromatische witte wijn. Het is fruitig met tonen van groene appel, een vleugje karamel en wat lichte rozemarijn. We houden van de frisse zuren en de zilte afdronk.

Müller Thurgau CMYK 2020

16,00
Wijn van de Muller Thurgau in een grotere fles. Een wijn waar u niet over na hoeft te denken. Wijn die je als lunch, diner, op elk moment zomaar of overdag kunt drinken. Een wijn die de meeste mensen in Tsjechie zich herinneren als de huiswijn in literfles van alle wijnbars van het land in een literfles wordt geserveerd alleen deze met de Pálava-mineraliteit toegevoegd.  

Pinot Gris 2020

15,75
Een mooie biologisch geproduceerde Pinot Gris wijn uit Zuid-Moravië, Tsjechië. Deze wijn zit vol verzadigde kleuren met een lichte sprankeling. Heeft het aroma van rijpe mirabel en sinaasappelschil. Qua dronk vanille, dan zachtheid, delicatesse, nobelheid met de nasmaak van geroosterde boterachtige brioche. Medium lange afdronk met fijn gestructureerde tannines. Geschikt om alleen te drinken, of in combinatie met vis op sinaasappels, of bij vlees met roomsaus.

Pinot Noir 2020

11,50
Een biologisch geproduceerde Pinot noir, Rulandské modré ( in Tsjechisch) uit de subregio Mikulovská, Zuid-Moravië, Tsjechië. De wijn heeft een donkere robijnrode kleur met baksteenreflecties. Het aroma is vol fruitigheid & kruidigheidmet een rokerige ondertoon. De smaak is vol rijpe rode bosvruchten. De wijn is bedoeld voor rood vlees, gevuld gevogelte en wild. Het is ook geschikt om nog enkele jaren verder te rijpen.

Riesling Vlašský 2020

19,50
Deze Riesling Vlašský, ook wel Italian Riesling of Welschriesling genoemd is de tweede wijnoogst, die is gemaakt van de druiven van de wijngaard van Plenér die in 2017 is aangeplant. De kalkstenen bodem van Pálava geeft de wijn een onmiskenbare uitdrukking in smaak en aroma. Dominika heeft deze wijn op geperste most laten lijken. De gisting stopte bij een paar gram restsuiker, waardoor hij been beetje sappigheid heeft over gehouden.

Rosé 2020

16,50
Mooie frisse rosé van de Zweigelt. De textuur is sappig, geconcentreerd, de zuurgraad verkwikkend. Evenwichtig en compact.

Rosé Růžový Leonard 2020

17,50
Pink Leonard 2020 is de zogenaamde "field blend" van Fratava en Merlot, 2 druivensoorten die in 1 wijngaard groeien. De druiven worden op één dag samen geoogst. Dit is eigenlijk het principe van alle "Leonards van de wijnmakerij Plenér. De wijn werd vergist en gerijpt in een roestvrijstalen tank. Geniet van zijn structuur bij een temperatuur van ongeveer 15 ° C. Maar ook gekoeld smaakt deze Rose geweldig.