Voor natuurwijn bestaat geen definitie. De natuurwijnmakers laten zoveel mogelijk de natuur zijn gang gaan daar waar andere wijnmakers daarentegen de wijn juist een bepaalde smaak willen meegeven en van alles toevoegen. De natuurwijnmaker doet dat dus niet. Hierdoor heb je vaak eigenzinnige en aparte wijnen. Er wordt biologisch en soms zelfs biodynamisch gewerkt. Hieronder de Standaard® natuurwijnen. Meer informatie

Resultaat 1–12 van de 26 resultaten wordt getoond

Toon filters

Frankovka 2020

19,50
Deze Frankovka van wijnhuis Plenér is fris, licht, fruitig en met een lager alcoholgehalte. De fermentatie vond plaats in open vaten en is verder gerijpt in roestvrijstalen tanks. De druiven werden geoogst met een hoog suikergehalte en de puree werd gefermenteerd in open vaten. Na de fermentatie is de wijn 12 maanden op eikenhouten vaten gelaten. Deze Frankovka is de allereerste rode wijn die gemaakt is uit de eigen wijngaard van Plenér. Wil je iets fris bij de grill probeer eens de Frankovka gekoeld!

Grüner Veltliner 2018 Edelspitz

21,00
Grüner Veltliner Edelspitz. Unieke witte wijn met een productie van 600 flessen per jaar. Het wordt ambachtelijk geproduceerd, zonder tussenkomst. Het benadrukt het authentieke karakter van de wijnen uit Nový Šaldorf, waaraan ook de Duitse naam Edelspitz is verbonden. Het smaakt verfijnd en tegelijkertijd natuurlijk met een bijna romige textuur en nobelheid. Een van de beste witte wijnen in Moravië. Smaak verbetert door decanteren.

Johanniter 2019 Ultra Orange

39,95
J'19 Ultra van Dom Bliskowice is een heerlijke puur natuur Oranje wijn gemaakt van de Johanniter druif, een lokale witte wijn druivensoort. De oranje kleur en de aardse tannines komen van het korte contact dat de wijn heeft gehad met haar eigen schillen. Gerijpt verder in RVS tanks. Kruidachtige tonen en aardse tannines, aroma's van rozemarijn en vermutblad, smakelijke groene appel en een prachtige complexiteit.

Johanniter 2020

29,50
J'20 van Dom Bliskowice is een heerlijke aromatische witte wijn. Het is fruitig met tonen van groene appel, een vleugje karamel en wat lichte rozemarijn. We houden van de frisse zuren en de zilte afdronk.

Khikhvi 2018

23,00
Weer (zeer beperkt) leverbaar. Zien we niet zo vaak. Een wijn van de Khikhvi druif. Een oeroud ras dat je alleen in Georgië vindt en zelfs daar schaars is. Je spreekt het uit als [Gigve]. Wijnmaker Mamuka Khurtsidze van Nine Oaks Estate maakt er een oranje natuurwijn van. Die is goudgeel, droog en 'aards'. We menen zelfs rettich te ruiken, de 'grote broer van radijs'. Een typisch Georgische eetwijn: Pittig, met meer noten dan fruit in de smaak en nog aardig wat tannine. Die tannine zal de komende jaren steeds zachter worden. Kun je niet wachten, karaffeer dan een paar uur van tevoren of open de fles één of twee dagen vantevoren.

Khikhvi 2018

21,50
Op het etiket zien we de  mannen van Casreli in hun favoriete habitat: aan tafel met veel eten en wijn. Deze oranje natuurwijn van Casreli uit Georgie is een natuurwijn pur sang. Zuiver, helder en bijna goudkleurig. Aards. Hazelnoten, dikke marmelade en gedroogd fruit van rijpe abrikozen. Zes maanden rijping met schil en pit in een qvevri, een grote aardewerken amfoor die in de grond is gegraven. Iets koelen zo'n wijn en er altijd wat bij eten want daar is ie voor bedoeld.

Kisi 2018

21,00
Deze oranje natuurwijn van Casreli uit Georgie is opvallend fruitig, ondanks zes maanden rijping met schil en pit in een qvevri, een grote aardewerken amfoor die in de grond is gegraven. Het fruit doet denken aan een ice tea met perzik, met een snufje witte peper. Je ruikt het, en je proeft het ook, samen met de bitters van walnoten, abrikozenmarmelade, gele pruimen en tannine in de afdronk. Iets koelen zo'n wijn en er altijd wat bij eten want daar is ie voor bedoeld.

Kisi 2018

23,00
Weer (zeer beperkt) leverbaar. Schenk deze Georgische oranje natuurwijn eens in zwarte glazen aan zelf benoemde wijnkenners. Zodat ze de kleur niet zien. En dan maar raden wat het is. Succes verzekerd. Het krachtige sap van de Kisi druif en de zes maanden rijping met schillen en pitten geven deze wijn eerde het karakter van een rode dan een witte wijn. Hij heeft amber kleur. Met veel gedroogd fruit, kweepeer, theebitters en de frisse zuren van rode bessen. Flinke tannine in de afdronk. Karafeer daarom een paar uur van te voren.

Monday Lisa 2016

16,00
Monday Lisa 2016 van Dom Bliskowice is een fruitig, elegant en complexe wijn, een explosie van bramen zowel in de neus als in de mond. Veel zwarte kersen ook, plus rozemarijn en een vleugje mos. Wijn 3 weken met de schil gefermenteerd, daarna 6 maanden op staal en 8 maanden in oude eiken vaten verder gerijpt.

Müller Thurgau CMYK 2020

16,00
Wijn van de Muller Thurgau in een grotere fles. Een wijn waar u niet over na hoeft te denken. Wijn die je als lunch, diner, op elk moment zomaar of overdag kunt drinken. Een wijn die de meeste mensen in Tsjechie zich herinneren als de huiswijn in literfles van alle wijnbars van het land in een literfles wordt geserveerd alleen deze met de Pálava-mineraliteit toegevoegd.  

Pigéage 2016 Edelspitz

21,00
Pigéage Edelspitz. Cuvée van Gewurztraminer, Pinot gris. Unieke oranje wijn met een productie van 600 flessen per jaar. Het wordt ambachtelijk geproduceerd, zonder tussenkomst. Het benadrukt het authentieke karakter van de wijnen uit Nový Šaldorf, waaraan ook de Duitse naam Edelspitz is verbonden. Donker amber, oranje kleur. Het aroma is sterk kruidig, zoet, doet denken aan punch of sherry. De smaak is zeer rijk, sterk kruidig, droog tot bitter met tonen van gekonfijt fruit. De afdronk is exotisch en lang.

Riesling ‘Eggstra’ 2019

37,50
EGGSTRA 2017 is een wijn die van het begin tot het einde is gemaakt in een houten vat in de vorm van een ei. In zeer beperkte oplage gemaakt en nog verkrijgbaar. De Riesling Vlasšký, ook wel Italian Riesling of Welschriesling genoemd is voor dit specifieke vat geselecteerd. Dankzij de ronde vorm van het vat word de gisting van de most niet gehinderd door de randen. De gisting verloopt daardoor soepeler, natuurlijker en harmonieus. Het eiken van het vat laat een kleine hoeveelheid zuurstof in de wijn stromen, wat de wijn helpt te rijpen. Bij de eerste snuif herken je meteen het glas tussen alle andere wijnen. Onbehandeld met sulfieten en ongefilterd. Zeer bijzondere wijn voor bij gevogelte.