Resultaat 13–18 van de 18 resultaten wordt getoond

Toon filters

Riesling Vlašský 2020

19,50
Deze Riesling Vlašský, ook wel Italian Riesling of Welschriesling genoemd is de tweede wijnoogst, die is gemaakt van de druiven van de wijngaard van Plenér die in 2017 is aangeplant. De kalkstenen bodem van Pálava geeft de wijn een onmiskenbare uitdrukking in smaak en aroma. Dominika heeft deze wijn op geperste most laten lijken. De gisting stopte bij een paar gram restsuiker, waardoor hij been beetje sappigheid heeft over gehouden.

Rkatsiteli-Chinuri 3 Terraces 2018

21,00
Wijnmaker Nukri Kurdadze liet de biologische Rkatsiteli en Chinuri druiven drie maanden met de schilletjes fermenteren en rijpen in qvevries (amforen). Daarna deed hij deze ORANGE wijn nog vier maanden in andere qvevries op lager gelegen 'terassen' in zijn kelder. Zijn unieke 'terrassen methode' leidt tot zachte en krachtige oranje wijn. Deze natuurwijn doet denken aan hazelnoottaart, kweepeer gelei, amandelspijs en geconfijte abrikoos. Dat klinkt zoet, maar hij is toch helemaal droog. Met een bescheiden alcoholpercentage en wat tannine in de afdronk.
 

Rosé Růžový Leonard 2020

17,50
Pink Leonard 2020 is de zogenaamde "field blend" van Fratava en Merlot, 2 druivensoorten die in 1 wijngaard groeien. De druiven worden op één dag samen geoogst. Dit is eigenlijk het principe van alle "Leonards van de wijnmakerij Plenér. De wijn werd vergist en gerijpt in een roestvrijstalen tank. Geniet van zijn structuur bij een temperatuur van ongeveer 15 ° C. Maar ook gekoeld smaakt deze Rose geweldig.

Saperavi 2018

25,00
Deze droge rode wijn is wat vettig, diep donkerrood en krachtig. Met donker bosfruit, de bitters van hazelnoot, de kruidigheid van laurier en flinke tannine. Georgische natuurwijnen die in qvevries (amforen) worden gemaakt krijgen vaak een natuurlijke 'malolactische fermentatie': de scherpe appelzuren worden in zachtere melkzuren omgezet. Kortom: de wijn wordt zachter en ronder. En dan ruikt hij vaak iets naar roomboterbabbelaars dat zal mettertijd verdwijnen en de tannine zal zachter worden. Het fruit en de kruiden blijven.

Saperavi 2018

26,50
Wijnmaker Nukri Kurdadze liet de biologische Saperavi druiven acht  maanden met de schilletjes fermenteren en rijpen in qvevries (amforen). De wijn heeft opwekkende zuren als tegenwicht voor de onwaarschijnlijk geconcentreerde bosfruit en laurierdrop smaken. Pak een vulpen en je kunt er een brief mee schrijven.
 

Sauvignon 2017 Edelspitz

21,00
Sauvignon Blanc Edelspitz. Unieke witte wijn met een productie van 600 flessen per jaar. Het wordt ambachtelijk geproduceerd, zonder tussenkomst. Het benadrukt het authentieke karakter van de wijnen uit Nový Šaldorf, waaraan ook de Duitse naam Edelspitz is verbonden. Licht gouden kleur. Aroma van rijpe witte grapefruit en ananas. De smaak van rijpe ananas met een vleugje vanille. De afdronk is rijk en verrassend lang.